IsolaCinema - KinoOtok » 2004 » April

April, 2004

kordon

Petek, April 30th, 2004

kordon

za festival pi??e Olaf M??ller

Fascinantno je opazovati, kako so vojne in krize devetdesetih let prej??njega stoletja, ki so Jugoslavijo spet razbile na pe??čico dr??av, vplivale na filmske ustvarjalce te biv??e večnarodne dr??ave: od dobičkarjev do upornikov, vsi so bili na delu s svojimi kamerami. » beri dalje

vrniva se na najino obalo

Petek, April 23rd, 2004

za festival pi??e Marcel ?�tefančič Jr.

Slovenski filmarji so nori na obalo - in to tako, da se zdi, kot da so vsi po rodu Primorci. Vedno znova se namreč vračajo na obalo. Natančneje rečeno - na otok. Boris Jurja??evič je Korziko v Srčni dami posnel na Korziki. Zakaj? » beri dalje

kino otok

Petek, April 23rd, 2004

Primorske novice so objavile posebno prilogo, posvečeno festivalu. On-line verzijo FESTIVALSKEGA �?ASOPISA (Adobe Acrobat) lahko preberete tukaj, vselej pa bo na voljo tudi v meniju na levi strani.

česar nimate, dobite v kinu!

�etrtek, April 22nd, 2004

Helmut Groschup na tiskovni konferenci v Izoli
Helmut Groschup je direktor Mednarodnega filmskega festivala v Innsbrucku, najbli??jega sorodnika in somi??ljenika festivala Isola Cinema – Kino Otok, ki bo v glavno mesto Tirolske letos junija ??e ??tirinajstič prinesel izbor filmov iz Afrike, Azije in Latinske Amerike. Med ogledovanjem festivalskih prizori??č smo v njegovo navdu??enje nad slovensko obalo zavrtali s par vpra??anji o ladjevju, ki pluje proti izolskemu morju.
» beri dalje

Izola-Innsbruck, pobratena festivala

Sreda, April 21st, 2004

Festival Isola Cinema - Kino Otok je ??e v fazi nastajanja začel plesti ??tevilne mednarodne vezi. Sklenjeni so dogovori o sodelovanju s filmskim festivalom v Fribourgu (?�vica), z novim filmskim festivalom Crossing Europe iz Linza (Avstrija), s filmskim festivalom Festival de cine pobre iz daljne Kube ter tudi s filmskim festivalom v bli??njem Motovunu.
Najtesnej??a partnerska vez pa se je spletla z mednarodnim filmskim festivalom v Innsbrucku, ki bo letos ??e ??tirinajstič gostil filme in avtorje iz ??tirih kontinentov. Geografska in terminska bli??ina obeh festivalov (festival v Innsbrucku bo letos potekal od 9. do 13. junija) omogočata tesnej??e oblike programskega sodelovanja.

rojstvo novega festivala

Torek, April 20th, 2004

?�e mesec dni je do rojstva novega mednarodnega filmskega festivala pri nas. Med 25. in 29. majem bo v Izoli prvič za??ivel nov mednarodni filmski festival Isola Cinema – Kino Otok, festival kinematografij Afrike, Azije, Latinske Amerike in Vzhodne Evrope s prijatelji. Pripravlja ga Zavod Otok v sodelovanju s Centrom za kulturo, ??port in prireditve Izola ter Kinodvorom in Kinoteko v Ljubljani pod pokroviteljstvom Občine Izola. �?eprav omenjene kinematografije oziroma njihovi avtorji vse bolj krojijo podobo svetovnega filma (tudi največje festivalske nagrade gredo vse večkrat ustvarjalcem iz teh de??el), pa se do ??ir??ega kinematografskega občinstva večinoma le ste??ka prebijejo. Izola se z veseljem uvr??ča na seznam domovanj tega depriviligiranega filma, ki ima kaj povedati, a ga skoraj ni moč videti, ker se ga ne dr??i denar. Se ga pa dr??i srce.

Spletna stran Kino otoka 4


Kliknite sem!

urnik in programski list kino otoka 4!


Kliknite sem! (.pdf, 660kB)

otoška priloga v primorskih novicah

Kliknite sem!

otoška galerija 2006:


Kinootok - Isolacinema gallery

otok 06 v filmih vesele kamere!Vesela kamera 1 [.mpg, 9 Mb]


na Kino Otoku 3 so bili: