IsolaCinema - KinoOtok » 2005 » April

April, 2005

majski mesečni otok prina??a nagradne majice!

Petek, April 29th, 2005

» mesečni otok, maj 2005

POTUJO�?I OTOK V KINODVORU, NOV TERMIN – 5. maj ob 20.30

�etrtek, April 28th, 2005

Mesec dni pred začetkom festivala na pot krene festivalska karavana Potujoči otok – predstavitvena akcija, ki po vzoru olimpijske bakle ali kurirčkove po??te opozarja na bli??ino in vsebino velikega dogodka.

25. aprila bi morala kreniti na pot v Kinodvoru, a jo je smrt direktorja kinoteke, na??ega prijatelja in podpornika ideje Kino Otoka, Silvana Furlana ustavila.

Tako bo na pot krenila 28. aprila v Novi Gorici, v Kinodvoru pa se bo ustavila 5. maja! » beri dalje

Od??el je na?? dragi prijatelj Silvan Furlan

Nedelja, April 24th, 2005

Od??el je na?? ljubi prijatelj, podpornik in pobudnik ideje o Kino Otoku, Silvan Furlan.

Silvan Furlan – ??ivljenjska pot

22. aprila 2005 ob 16.45 je nehalo biti filmsko srce Silvana Furlana, osrednje osebnosti slovenskega filma v zadnjih tridesetih letih. Njegova ljubezen je zajemala vse razse??nosti filmske umetnosti in kulture, od ustvarjanja, refleksije, propedevtike in promocije do shranjevanja. Silvan Furlan je bil tudi osrednja osebnost snovanja kulturne politike na področju filma vse od osamosvojitve Slovenije do včeraj??nje prezgodnje smrti.

» beri dalje

Potujoči otok v Kinodvoru odpovedan

Sobota, April 23rd, 2005

Spo??tovani,

ob ??alostni novici o smrti gospoda Silvana Furlana, direktorja Slovenske kinoteke, Vam sporočamo, da je predstavitveni večer filmskega festivala Kino Otok v ponedeljek, 25.aprila v Kinodvoru odpovedan.

O tem, kdaj bomo Potujoči Otok pripravili v Kinodvoru, boste naknadno obve??čeni.

Hvala za razumevanje in kmalu nasvidenje.

KARAVANA POTUJO�?I OTOK

Sreda, April 20th, 2005

Potujoči otok, foto (c) Jo??e Rehberger Ogrin Ogrevanje in od??tevanje se je pričelo: ??e dober mesec nas loči do 25. maja, dneva mladosti in filma, ko bo mednarodni filmski festival Kino Otok – festival filma Afrike, Azije, Latinske Amerike in Vzhodne Evrope s prijatelji, Izolo za teden dni spremenil v filmski otok. Natanko mesec dni pred začetkom festivala bo na pot krenila festivalska karavana Potujoči Otok – predstavitvena akcija, ki po vzoru olimpijske bakle ali kurirčkove po??te opozarja na bli??ino in vsebino velikega dogodka. Prva postojanka je ljubljanski Kinodvor. » beri dalje

19. Panafri??ki filmski in televizijski festival FESPACO 2005

Torek, April 19th, 2005

za isolacinema.org pi??e Igor Prassel
fotografije Jure Vi??intin

Leta 1969 se je skupina filmskih zanesenjakov s podporo francoskega kulturnega centra odločila v Ouagadougouju, glavnem mestu Burkine Faso (takrat ??e Gornja Volta), organizirati prvi afri??ki filmski festival Fespaco. » beri dalje

In smo vsi skupaj nazdravili…

Nedelja, April 17th, 2005

kt1, foto (c) Jo??e Rehberger Ogrin Aprilska zdravljica (beri: zbor prostovoljcev in ostalega festivalskega ??ivlja v Izoli) je uspe??no za nami, tako da se lahko vsi skupaj začnemo intenzivneje posvečati od??tevanju dni do Kino Otoka 2, ki bo razburkal domače filmske vode med 25. in 29. majem 2005. Ni slabo, takole med letom malo skočiti v Izolo, in ponovno priklicati na plan ??e ne zbledele spomine na lanske festivalske urice pred velikim platnom.
» beri dalje

Otok z razgledom

Petek, April 15th, 2005

“I wish you keep the festival simple as it is – so fragile, intimate that it is precious.” Ta ??elja je pri??la pred dnevi po e-mailu od Apichatponga Weerasethakula. In pravzaprav zajema vse na??e ??elje za naslednje leto. Naj bo čim bolj tako kot je bilo, se glasi na??e nenavadno konzervativno izhodi??če. Prvi festival Isola Cinema – Kino Otok se je posrečil, presenetljivo tudi za nas in zdaj bi ga radi obdr??ali takega: niti datuma mu ne bomo spremenili – vidimo se torej od 25. do 29. maja 2005.
» beri dalje

Kino Otok – aprilska zdravljica!

Torek, April 12th, 2005

Kino Otok 2 bo. Zahvaljujoč lanskim ter novim partnerjem in pokroviteljem lahko ??e danes rečemo, da bo tak, kot smo si ga ??eleli, podoben lanskemu, morda malo večji in bolj urejen. To spoznanje bi radi - preden ??e bolj zavihamo rokave – proslavili skupaj z vsemi, ki tako ali drugače sestavljajo mozaik Kino Otoka.

Pridru??ite se nam na aprilski zdravljici v Izoli, v petek, 15. aprila od 19. ure dalje v multimedijskem klubu kt1 na Kristanovem trgu ??t. 1, nasproti izolske tr??nice.
» beri dalje

Spletna stran Kino otoka 4


Kliknite sem!

urnik in programski list kino otoka 4!


Kliknite sem! (.pdf, 660kB)

otoška priloga v primorskih novicah

Kliknite sem!

otoška galerija 2006:


Kinootok - Isolacinema gallery

otok 06 v filmih vesele kamere!Vesela kamera 1 [.mpg, 9 Mb]


na Kino Otoku 3 so bili: