IsolaCinema - KinoOtok » video na pla??i:

video na pla??i:

panorama: Zidovi

Asociacije: meje, ksenofobija, ilegalne migracije, aktivizem

 • Made in ChinaMade in China , Dra??en ? tader, SLOVENIJA, 2003, 18′
  Made in China obravnava usodo skupinice ilegalcev, ki pristanejo v rokah taksista Braneta in njegovega dekleta Suzi. Brane se skozi niz nepričakovanih zapletov zave, da je ??verc ljudi vse prej kot lahek posel.
 • 7.člen-Na??a pravica / Artikel 7 – Unser Recht!, Eva Simmler, Thomas Korschil, AVSTRIJA, 2005, 83′
  Film v luči trenutne avstrijske politike rekonstruira zgodovino konflikta z manj??ino koro??kih Slovencev. Dokumentarec se osredotoči na razgibana 70-ta, ko je mlada generacija koro??kih Slovencev začela boj za pravice, zagotovljene z avstrijsko dr??avno pogodbo leta 1955. Gre za bitko, ki se bije ??e danes.
 • Pisatelji na meji / ??crivains des frontières, Samir Abdallah, Jos?? Reynès , FRANCIJA/PALESTINA, 2004, 80′
  Osem slavnih pisateljev iz vsega sveta se sreča v Ramali kot priče izraelsko-palestinskemu konfliktu. Skupina, kjer ni ne Izraelcev ne Palestincev, predstavi sve?? pogled na desetletja star konflikt v regiji. Russel Banks, Bei Dao, Wole Soyinka, Jose de Souse Saramango, Breyten Breytenbach, Juan Goytisolo, Christian Salmon in Vincenzo Consolo pripovedujejo kaj so videli in kaj so se naučili.
 • Moja draga oljkaMoja draga oljka / My Dear Olive Tree, Osama Qashoo, VELIKA BRITANIJA, 2004, 18′
  Dokumentarni film o moji oljki pod izraelsko okupacijo. ??elel sem prikazati uničevanje na??ih oljk in vlogo, ki jo igrajo v na??em ??ivljenju; pokazati, kak??en pomen ima to drevo za palestinsko kulturo in zakaj je pomembno, da ljudje svoja drevesa branijo pred izraelskimi poskusi, da bi jih uničili. Film govori tudi o ironiji mojega ??ivljenja v Londonu in o tem, kako sem odkril golobe miru, narejene iz oljk svete de??ele.
 • Bertin boj Bertin boj / El velo de Berta, Esteban Larrain, Ä?ILE, 2004, 73′
  V gorah ju??nega Ä?ila multinacionalno podjetje Endesa gradi velikanski jez, ki bo ustavil tok reke Bio Bio in poplavil ozemlje, kjer je stoletja ??ivela skupnost Pehuenche. Temu nasprotuje majhna skupina starej??ih ??ensk tega plemena. Berta Quintrem??n pri 88 letih vodi zadnjo opozicijo izgradnji jezu in se bori za ohranitev zemlje njenih prednikov.
 • Film presenečenja, KUBA, 15′
 • OscarOscar, Sergio Morkin, AGRENTINA, 2004, 61′
  Oscar Brahim se pre??ivlja z vo??njo taksija po nabitih ulicah Buenos Airesa 12 ur dnevno. Njegov svet ves ta čas onesna??uje obcestno ogla??evanje. V prtlja??niku avtomobila hrani različne izrezke, steklenice lepila in ??karje. V trenutku ko se njegov taksi izprazni, ga parkira ob cesti, si sposodi lestev in se s pomočjo kola??nih in slikarskih tehnik loti javnih posterjev.

Edit this entry.