IsolaCinema - KinoOtok » video na pla??i:

video na pla??i:

panorama: glasba

  • Femi Kuti: V ??ivo iz The ShrineFemi kuti: V ??ivo iz The Shrine / Femi Kuti: Live at the Shrine, Rapha??l Frydman, FRANCIJA, 2004, 86′
    Afro-beat se lahko v polnosti razkrije ??ele v originalnem okolju, kjer se zatiranje, strasti in jeza zlijejo v diabolične rife. To okolje je Lagos, kraj dogajanja je The Shrine. Ta klub, velikokrat poru??en in spet vznikel iz pepela, je ustanovil Fela. Po njegovem ponovnem odprtju je dobila Nigerija spet kultni prostor, posvečen afro beatu in njegovemu slavnemu ustanovitelju. Femi Kuti pogosto v ??ivo igra v klubu The Shrine, od koder se ??irijo pozitivna sporočila afro-beata, ki je med drugim tudi pedago??ko sredstvo.
  • Puppetmastaz?ira-čara, Ali ste pripravljeni na Puppetmastaze?/ Wick-a-Woo, Are you ready for the Puppetmastaz?, Sandra Kandelka, NEM?IJA, 2004, 33′
    “Wick-A-Woo, ste pripravljeni na Puppetmastaze?” je prvi lutkovni dokumentarec o glasbeni skupini v zgodovini. Gledalci so vabljeni, da se pridru??ijo tej izjemni skupini na turneji, da raziskujejo svet lutk, njegova pravila, strategije in filozofijo. Z eksluzivnimi ??ivimi posnetki raznih odločnih nastopov Pupetmastazov film predstavlja obvezno čtivo za vse nekdanje in bodoče obo??evalce Puppetmastazov.
  • Muharem, glasba oči ??ivljenja (Muharem, muzika oči ??ivota), ??eljko Mirkovič, SRBIJA IN ?RNA GORA, 2005, 28′
    Zgodba o slepem romskem glasbeniku, beguncu, ki ??ivi na robu pre??ivetja. S svetom komunicira zgolj preko svoje glasbe. Film o prebujenem upanju.

Edit this entry.