IsolaCinema - KinoOtok » Stefan Schwietert

Stefan Schwietert

schwietrtRojen leta 1961 v Therwilu v ? vici. Maturiral je leta 1979 in v video dru??tvu Basel začel snemati prve filme. ??e dve leti zatem je v Braziliji delal kot asistent re??ije za TV Globo na področju glasbenega filma. Leta 1983 je prejel ??tipendijo za gostovanje na kalifornijskem in??titutu za umetnost v San Franciscu in se naslednje leto vpisal na akademijo za film in televizijo DFFB v Berlinu. Njegov diplomski film Sprung aus den Wolken je bil leta 1991 na festivalu v Locarnu nominiran za Zlatega leoparda. Po zaključenem ??tudiju je ??e isto leto osnoval svojo produkcijsko hi??o Neapel Film v Therwilu, s katero je posnel in produciral več kratkih in dokumentarnih filmov. V zadnjih letih ??ivi in dela v Therwilu in Berlinu in se posveča predvsem dokumentarcem o glasbi.

    filmografija:

  • 1986 Das Topolino Projekt (kratki)
  • 1987 Tapez 36-15 Code Gorba (kratki)
  • 1988 Fualni 88
  • 1991 Sprung aus den Wolken (celovečerni)
  • 1993 Der Schatten ist lang (celovečerni)
  • 1992-95 Lost In Music (TV)
  • 1996 A Tickle In The Heart (celovečerni)
  • 1998 Im Warteraum Gottes (TV)
  • 2000 El Acordeon del Diablo (celovečerni)
  • 2000 Voyage Oriental (TV)
  • 2002 Liebeslieder (TV)
  • 2003 Alphorn (celovečerni)
  • 2004 Accordion Tribe (celovečerni)

Edit this entry.