IsolaCinema - KinoOtok » FAR EAST SPECIAL 2005

FAR EAST SPECIAL 2005

??anrski miks z Daljnega Vzhoda v sodelovanju s festivalom Far East Film iz Vidma.

» Gospod Suave / Mr. Suave, Joyce Bernal, FILIPINI, 2003 100′
Premeteni in ońćarljivi Rico pouńćuje prijatelje, zgube, kako prek ??tirih preprostih pravil pritegniti pozornost prelepih ??ensk. Kmalu se izka??e, da Ricovo telo vsakokrat popolnoma zamrzne, ko se spusti v intimen odnos s kak??no ??ensko. Ricovi prijatelji preprińćajo ńćudovito Venus, naj se pretvarja, da je zaljubljena v Rica, saj upajo, da bo to strlo prekletsvo. Vendar tudi Venus skriva stra??no skrivnost in njuna ljubezen skrene v nadvse ńćudne smeri.
Bizarna komedija o filipinskem mańćizmu in ljubezni, navdahnjeni z junakom priljubljene pesmi Mr. Suave v izvedbi veńćkrat nagrajene rock skupine Parokya ni Edgar.

» Potepu??ke rokerske mańćke – Lovec na seks / Nora-neko rokku: Sekkusu hantaa, Hasebe Yasuharu, JAPONSKA, 1970 85′
Mako je kolovodja divje ??enske motoristińćne tolpe Alleycats. Njihovi edini rivali in hkrati dru??abniki so mo??ki The Eagles, na ńćelu katerih je brezsrńćni Baron. Odnosi med bandama se resno zaostrijo, ko dekle iz Alleycats zapusti Baronovega pomońćnika in se ogreje za mladega mulata. Baron se odlońći, da bo mesto ‘ońćistil’ vseh prebivalcev, ki so me??ane rase, saj ga preganjajo travmatińćni spomini na sestro, ki so jo nekońć posilili rasno me??ani nasilne??i.
Lovec na seks je odlińćen predstavnik zlate dobe japonskega ??anrskega filma, zlasti produkcije filmskih studijev Nikkatsu, sloveńćih po izredni produkcijski kakovosti in mnogih odlińćnih re??iserjih.

» Ena nońć v Mongkoku / Wong gok hak yau, Derek Yee, HK, 2004 110′
Napeta kriminalka, ume??ńćena v vrtinńćasto ozadje gangsterskih vojn v najbolj poseljeni in pestri hongkon??ki ńćetrti na bo??ińćni veńćer, ko se ulice Mongkoka pońćasi praznijo in razgaljajo pejsa??e osamelih ulic, mrańćnih nońćnih barov in poceni hotelov za eno uro.

Yeejeva vizija nońći v najbolj poseljenem urbanem obmońćju na svetu je bolj nevrotińćna, prizemljena, mrańćna in neposredna od veńćine honkong??kega ??anrskega filma zadnjih let.

Trgatev | Prijatelji | Mojstri | Nove obale | Retrospektiva - na ju??ni strani filma

Far East Special | Posebna prilo??nost | Kratki in animirani filmi

Edit this entry.