IsolaCinema - KinoOtok » FAR EAST SPECIAL 2005

FAR EAST SPECIAL 2005

??anrski miks z Daljnega Vzhoda v sodelovanju s festivalom Far East Film iz Vidma.

» Gospod Suave / Mr. Suave, Joyce Bernal, FILIPINI, 2003 100′
Premeteni in očarljivi Rico poučuje prijatelje, zgube, kako prek ??tirih preprostih pravil pritegniti pozornost prelepih ??ensk. Kmalu se izka??e, da Ricovo telo vsakokrat popolnoma zamrzne, ko se spusti v intimen odnos s kak??no ??ensko. Ricovi prijatelji prepričajo čudovito Venus, naj se pretvarja, da je zaljubljena v Rica, saj upajo, da bo to strlo prekletsvo. Vendar tudi Venus skriva stra??no skrivnost in njuna ljubezen skrene v nadvse čudne smeri.
Bizarna komedija o filipinskem mačizmu in ljubezni, navdahnjeni z junakom priljubljene pesmi Mr. Suave v izvedbi večkrat nagrajene rock skupine Parokya ni Edgar.

» Potepu??ke rokerske mačke – Lovec na seks / Nora-neko rokku: Sekkusu hantaa, Hasebe Yasuharu, JAPONSKA, 1970 85′
Mako je kolovodja divje ??enske motoristične tolpe Alleycats. Njihovi edini rivali in hkrati dru??abniki so mo??ki The Eagles, na čelu katerih je brezsrčni Baron. Odnosi med bandama se resno zaostrijo, ko dekle iz Alleycats zapusti Baronovega pomočnika in se ogreje za mladega mulata. Baron se odloči, da bo mesto ‘očistil’ vseh prebivalcev, ki so me??ane rase, saj ga preganjajo travmatični spomini na sestro, ki so jo nekoč posilili rasno me??ani nasilne??i.
Lovec na seks je odličen predstavnik zlate dobe japonskega ??anrskega filma, zlasti produkcije filmskih studijev Nikkatsu, slovečih po izredni produkcijski kakovosti in mnogih odličnih re??iserjih.

» Ena noč v Mongkoku / Wong gok hak yau, Derek Yee, HK, 2004 110′
Napeta kriminalka, ume??čena v vrtinčasto ozadje gangsterskih vojn v najbolj poseljeni in pestri hongkon??ki četrti na bo??ični večer, ko se ulice Mongkoka počasi praznijo in razgaljajo pejsa??e osamelih ulic, mračnih nočnih barov in poceni hotelov za eno uro.

Yeejeva vizija noči v najbolj poseljenem urbanem območju na svetu je bolj nevrotična, prizemljena, mračna in neposredna od večine honkong??kega ??anrskega filma zadnjih let.

Trgatev | Prijatelji | Mojstri | Nove obale | Retrospektiva - na ju??ni strani filma

Far East Special | Posebna prilo??nost | Kratki in animirani filmi

Edit this entry.