IsolaCinema - KinoOtok » spremljevalni program

spremljevalni program

Digiči

Za gojence Vesele kamere in vse, ki jih zanima avdiovizualno ustvarjanje v novih medijih, v sodelovanju z Mobitelovim Planetom in KD Myra Locatelli pripravljamo predstavitev njihovega projekta Digič. Gre za kratke avdiovizualne izdelke, video filmčke, ki se po vsebini in tehničnih standardih prilagajajo novemu mediju mobilne av tehnologije, zlasti mobilnim telefonom.
Pobudniki in voditelji projekta Digič bodo predstavili tehnične zahteve, formalne zakonitosti in vsebinske mo??nosti novega medija ter natečaj za najbolj??i digič v soboto, 27.5. ob 15. uri v Odeonu. Predstavitvi bo sledila projekcija nekaterih najuspe??nej??ih digičev doslej.

??IRIJA MLADIH

20 dijakov srednjih obalnih ??ol bo pod vodstvom mentorjev (Franci Slak, Boris Palčič) izbiralo svoj zmagovalni film. Vsak dan festivala se bo po obveznem ogledu filmov tako med mladimi ??iranti vnela vroča debata o filmih z njihovega programa.
Zmagovalni film ??irije mladih bo na programu v torek, 30. maja ob 16. uri v Kinu Kulturni dom.

Kino ??tadion

Spomin na lansko nogometno tekmo med selekcijo Otoka in gostujočih Prijateljev je ??e ??iv, modrice pa so ??e davno splahnele. Rezultat je bil prijateljski - 2:2, pristop pa nadvse tekmovalen, kar so zabele??ile tudi televizijske kamere. Avtoritativni sodnik Roger Gnoan M’Bala iz Slonoko??čene Obale je tekmo zadr??al v okvirih fair playja, igralec tekme pa je postal dvakratni strelec Prijateljev, argentinski nogometni poet Lisandro Alonso.

Letos se obeta ??e spektakularnej??a tekma. Srečanje bo v ponedeljek, 29. maja ob 18. uri, na nogometnem igri??ču ob izolski ??portni dvorani v neposredni bli??ini Kulturnega doma.

Zdru??ene igre narodov

Dnevi Kino Otoka so letos tudi dnevi Zdru??enih iger narodov, “kjer domi??ljija preraste v dru??beno koristno”. Oba festivala dru??i ??e kaj več kot duh prostovoljstva in zadnji teden v maju. Na izolskih ulicah, pri Svetilniku in na filmskih prizori??čih se bomo srečevali na skupnih delavnicah, spro??čeno dru??enje pa nadaljevali v večernih aktivnostih spremljevalnih programov obeh festivalov. Zdru??ene igre narodov so ??e pravi veteran v primerjavi s Kinom Otokom, letos jih prirejajo ??e enajstič. Potekale bodo od 27. maja do 4. junija, letos z rekordnimi dvesto udele??enci iz sedemnajstih evropskih dr??av in Indije.

Kino Otok na Planetu!

Letos se na Otoku obeta ??e ena medijska novost – v sodelovanju z Mobitelovim Planetom bomo za uporabnike Mobitelovih mobilnih telefonov pripravljali vsakodnevne mobi novice, nekajminutne dnevne utrinke vrhuncev festivalskega dogajanja, zato spremljajte dnevno festivalsko dogajanje na mobilnem Planetu! Za hitri dostop po??ljite SMS P OTOK na 1919.

Edit this entry.