IsolaCinema - KinoOtok » Prizori??ńća festivala

Prizori??ńća festivala

MANZIOLIJEV TRG
Osrednje prizori??ńće festivala ostaja posebej za to prilo??nost postavljen letni kino na Manziolijevem trgu. ń?ezenj platno napne ekipa nizozemskih profesionalcev iz Openluchtbioscoopa in vsak festivalski dan na njem za??ivi filmska magija. Letni Kino Otok je rezerviran za otvoritveni in zakljuńćni film festivala ter 6 tekmovalnih filmov (v treh dvojnih sporedih), ki se potegujejo za nagrado obńćinstva (odkup filma za distribucijo v Sloveniji).

ART KINO ODEON
V izolskem Art kinu Odeon se je Kino Otok ??e skorajda zańćel! Tam se je 17. maja ustavila ena zadnjih postojanka karavane filmskih veńćerov Potujońći Otok in tako zakljuńćila s promocijsko turnejo z desetimi postajami po Sloveniji, Hrva??kem in Furlaniji-Julijski Krajini. Art Kino Odeon bo eno od prizori??ńć, ki bodo med festivalom Kino Otok najbolj aktivna. Program bo v Kinu Odeon potekal od desete ure zjutraj pa do poznih veńćernih ur.

KINO KULTURNI DOM
Dvorano Kulturnega doma bomo zańćasno priredili V kino Gledali??ńće, v katerem se bodo tako kot v Art kinu Odeon ves dan vrteli filmi. V dvorani kulturnega doma se bodo projekcije zańćenjale ob desetih zjutraj, zadnja projekcija pa bo ob 18. uri popoldne, saj bo Kino Gledali??ńće tudi rezervna lokacija, ńće bi glavni program - program na odprtem letnem kinu na Manzolijevem trgu zmotilo slabo vreme.

SVETILNIK – ??IVA PUNTA
Ko projektorji ugasnejo, se filmska kolonija z otoka vsak veńćer zbere na dru??enju na punti. Tam se klepeta pozno v nońć, ple??e, meńće frizbi …
Okrog svetilnika pa bo letos ??e kako ??ivahno tudi podnevi: na prostem bodo potekali pogovori z gostujońćimi ustvarjalci, tudi na temo praktińćnega ustvarjanja za gojence Vesele kamere, in tam se bo odvijal veńćji del spremljevalnega programa, predstavitve knjig in drugih nefilmskih, a s festivalom povezanih projektov, filmski kviz in ??e kaj.

Festivalska kuhinja bo di??ala po vseh kontinentih, zraven bo filmska tr??nica in raznovrstna ponudba izdelkov iz oddaljenih de??el, pripravljamo pa tudi umetni??ke delavnice - za otoke in vse tiste, ki to ostajajo letom navkljub. Letos se bo ustvarjalo s kamni: jih sestavljalo, lepilo, slikalo, izdeloval se bo nakit, oblikovale se bodo celo umetnine iz testa in gline.

?†KAMP
Pester festivalski program, morje in pozni mesec maj na pragu poletja di??ijo po filmskih pońćitnicah. V zaledju punte pod borovci v ńćasu festivala ekipa prostovoljcev postavi zańćasni festivalski kamp – ?†kamp. En del bo zasedla prostovoljska brigada, drugi del je na voljo najbolj zagrizenim ljubiteljem filma, ki se bodo odlońćili za nakup festivalske kartice. ??al je ??tevilo mest v ?†kampu omejeno, le najhitrej??i si bodo za prijazno ceno lahko omislili prave filmske pońćitnice.

Zemljevid festivalskih prizori??ńć:

Edit this entry.