IsolaCinema - KinoOtok » Prizori??ča festivala

Prizori??ča festivala

MANZIOLIJEV TRG
Osrednje prizori??če festivala ostaja posebej za to prilo??nost postavljen letni kino na Manziolijevem trgu. �?ezenj platno napne ekipa nizozemskih profesionalcev iz Openluchtbioscoopa in vsak festivalski dan na njem za??ivi filmska magija. Letni Kino Otok je rezerviran za otvoritveni in zaključni film festivala ter 6 tekmovalnih filmov (v treh dvojnih sporedih), ki se potegujejo za nagrado občinstva (odkup filma za distribucijo v Sloveniji).

ART KINO ODEON
V izolskem Art kinu Odeon se je Kino Otok ??e skorajda začel! Tam se je 17. maja ustavila ena zadnjih postojanka karavane filmskih večerov Potujoči Otok in tako zaključila s promocijsko turnejo z desetimi postajami po Sloveniji, Hrva??kem in Furlaniji-Julijski Krajini. Art Kino Odeon bo eno od prizori??č, ki bodo med festivalom Kino Otok najbolj aktivna. Program bo v Kinu Odeon potekal od desete ure zjutraj pa do poznih večernih ur.

KINO KULTURNI DOM
Dvorano Kulturnega doma bomo začasno priredili V kino Gledali??če, v katerem se bodo tako kot v Art kinu Odeon ves dan vrteli filmi. V dvorani kulturnega doma se bodo projekcije začenjale ob desetih zjutraj, zadnja projekcija pa bo ob 18. uri popoldne, saj bo Kino Gledali??če tudi rezervna lokacija, če bi glavni program - program na odprtem letnem kinu na Manzolijevem trgu zmotilo slabo vreme.

SVETILNIK – ??IVA PUNTA
Ko projektorji ugasnejo, se filmska kolonija z otoka vsak večer zbere na dru??enju na punti. Tam se klepeta pozno v noč, ple??e, meče frizbi …
Okrog svetilnika pa bo letos ??e kako ??ivahno tudi podnevi: na prostem bodo potekali pogovori z gostujočimi ustvarjalci, tudi na temo praktičnega ustvarjanja za gojence Vesele kamere, in tam se bo odvijal večji del spremljevalnega programa, predstavitve knjig in drugih nefilmskih, a s festivalom povezanih projektov, filmski kviz in ??e kaj.

Festivalska kuhinja bo di??ala po vseh kontinentih, zraven bo filmska tr??nica in raznovrstna ponudba izdelkov iz oddaljenih de??el, pripravljamo pa tudi umetni??ke delavnice - za otoke in vse tiste, ki to ostajajo letom navkljub. Letos se bo ustvarjalo s kamni: jih sestavljalo, lepilo, slikalo, izdeloval se bo nakit, oblikovale se bodo celo umetnine iz testa in gline.

?�KAMP
Pester festivalski program, morje in pozni mesec maj na pragu poletja di??ijo po filmskih počitnicah. V zaledju punte pod borovci v času festivala ekipa prostovoljcev postavi začasni festivalski kamp – ?�kamp. En del bo zasedla prostovoljska brigada, drugi del je na voljo najbolj zagrizenim ljubiteljem filma, ki se bodo odločili za nakup festivalske kartice. ??al je ??tevilo mest v ?�kampu omejeno, le najhitrej??i si bodo za prijazno ceno lahko omislili prave filmske počitnice.

Zemljevid festivalskih prizori??č:

Edit this entry.