IsolaCinema - KinoOtok » novice

v: novice

NOVA SPLETNA STRAN KINO OTOKA!

Sreda, Maj 23rd, 2007

Dragi obiskovalci!

Z veseljem vas obve??čamo, da je na naslovu arhiv.isolacinema.org začela delovati nova spletna stran festivala Kino Otok. Od sedaj dalje bomo osve??evali le novo spletno stran.

�?e sem niste pri??li preko arhivske sekcije nove strani, temveč npr. preko zaznamka (bookmark-a, favourite-a ipd.) v svojem spletnem brkljalniku, je morda čas, da dotični zaznamek usmerite na novo stran, tj. na arhiv.isolacinema.org.

Tale, stara stran bo ??e vedno v celoti na voljo v arhivih nove strani.

Lep pozdrav in se vidimo v Izoli!

Pet pred dvanajsto: poziv v oto??ko prostovoljsko brigado!

Torek, Maj 22nd, 2007

Se v spro??čeni Sloveniji ne počutite spro??čeno, čeprav čutite, da bi se morali? Vam to ne da spati? ??e veste, da boste itak pavzirali in bi se kljub potencialno zakockanemu letniku vseeno radi počutili koristne, ljubljene in cenjene? ??elite odvreči s sebe oklepe ničvredne slabe vesti in v lastnem znoju realizirati svoje člove??ko bistvo?! Vse odgovore boste na??li v Terapevtski organizaciji zdru??enega dela Kino Otok! » beri dalje

Kino Otok 4 pred vrati

Torek, Maj 15th, 2007

�?etrti mednarodni filmski festival Kino Otok / Isola Cinema z leto??njim motom Vztrajnost pogleda bo v Letnem kinu Otok, ki vsako leto zraste na osrednjem izolskem trgu, svoje kolute otvoritveno zavrtel s filmom Bamako. Malijski re??iser in avtor filma Abderrahmane Sissako je nedvomno eden največjih poetov sodobne kinematografije. Sissako, čigar film označujejo za eno največjih filmskih stvaritev tega desetletja, nas bo počastil s svojim obiskom in uradno odprl festival. » beri dalje

kino otok 4: vztrajnost pogleda!

�etrtek, Maj 3rd, 2007
Dragi ljubitelji filma in prijatelji Kino Otoka,

spodaj najdete predstavitev programa 4. Mednarodnega filmskega festivala KINO OTOK - ISOLA CINEMA, ki bo potekal od četrtka, 31. maja do ponedeljka, 4. junija v Izoli.

Glavne sestavine festivala Kino Otok ostajajo nespremenjene: petdnevni festival sredi prijaznega obalnega mesta obeta spro??čeno – a hkrati intenzivno – celodnevno (in nočno) ukvarjanje s filmsko umetnostjo.

Kino otok je majhen festival in tak ??eli tudi ostati. Namesto prenatrpanega urnika ??elimo ponuditi vizijo sodobne kinematografije, v kakr??no trdno verjamemo. Tako pomembna filmska dela pa zahtevajo in zaslu??ijo tudi oseben komentar, bolj kot golo prikazovanje. Nobena projekcija filma ni resnično ‘popolna’ brez prisotnosti filmskega avtorja, zato je na?? cilj, da na festival povabimo čim več re??iserjev. » beri dalje

Scenaristična delavnica na Kino Otoku 4

Sreda, April 18th, 2007

Lep pozdrav vsem,

Poka??i jezik
objavlja razpis za sodelovanje na tokratni jubilejni 10. scenaristični delavnici, katere prvi del se bo odvil v začetku junija v Izoli na mednarodnem filmskem festivalu Kino Otok.

Zadnji rok za oddajo scenarijev je 7. maj 2007. Več podrobnosti najdete v datoteki tule.

Za Poka??i jezik.
Zdravko Du??a

Srebrna kolajna za Kino otok FC

�etrtek, Februar 1st, 2007

fcko
Kino Otok FC je na kinofuzbalu v Rotterdamu osvojil srebrno kolajno. Zmagal je ??tiri tekme, potem pa v finalu proti Argentincem - Brazilcem izgubil.

Ekipi čestitamo za vrhunsko kondicijo in borbeno igro ter ??elimo uspe??ne priprave na srečanje v Izoli!

Predstavljajo se odkriti arhivi OM produkcije z Obale

Ponedeljek, Januar 29th, 2007

Edina slovenska filmska zastopnika na rotterdamskem festivalu bosta na??a sodelavca Jurij Meden in Slobodan Valentinčič, ki bosta v posebnem programu predstavila dragoceno odkritje – eksperimentalne filme iz nedavno odkritega arhiva skrivnostne OM produkcije, ki je delovala (ali ??e deluje?) na slovenski Obali. Medenov film Operation Mammoth, ki je nekak??na filmska detektivka o tem novem slovenskem flmskem odkritju, je bil med drugim posnet v Izoli.

Kino Otok FC v Rotterdamu

Ponedeljek, Januar 29th, 2007

fcNa vodstvo nogometne uprave Kino Otoka je lani pri??lo povabilo Gertjana Zuilhofa, velikega impresarija filmskega festivala v Rotterdamu, da mu pomagamo organizirati malonogometni turnir in pripeljemo tudi svojo ekipo. Hmm, smo si rekli, dobro se je razlegel glas o na??em festivalu, da nas veliki bratje poznajo tudi po tradicionalni oto??ki nogometni tekmi (nazadnje jo je vneto dokumentiral Abolfazl Jalili, a film ??e ni pripravljen za premiero). » beri dalje

DISTRIBUCIJA OTOK predstavlja film “�?ISTA”

Nedelja, December 24th, 2006

V kino prihaja �?ista, film re??iserja Olivierja Assayasa, ki sodi med vodilne avtorje francoskega filma srednje generacije in je ena od ikon sodobnega svetovnega avtorskega filma.

V filmu igrajo Maggie Cheung, Nick Nolte, Beatrice Dalle, Jeanne Balibar, James Johnston, Tricky, glasbo pa so naredili Tricky, Brian Eno in David Roback (Mazzy Star).
Produkcija: Kanada/Francija/Velika Britanija, 2004

Premiera filma bo 4. januarja 2007 ob 20.10 v Kinodvoru v Ljubljani, kjer bo film na sporedu mesec dni, potem pa nadaljuje pot po slovenski Art kino mre??i.

Predstavnike medijev vabimo na novinarsko projekcijo, ki bo 3. januarja 2007 ob 11.10 v Kinodvoru v Ljubjani, sicer pa smo vam za vse potrebne informacije na voljo na spodnjih naslovih:
» beri dalje

Spletna stran Kino otoka 4


Kliknite sem!

urnik in programski list kino otoka 4!


Kliknite sem! (.pdf, 660kB)

otoška priloga v primorskih novicah

Kliknite sem!

otoška galerija 2006:


Kinootok - Isolacinema gallery

otok 06 v filmih vesele kamere!Vesela kamera 1 [.mpg, 9 Mb]


na Kino Otoku 3 so bili: