IsolaCinema - KinoOtok » video na pla??i:

video na pla??i:

Portret: Khavn

  • KhavnKhavn De La Cruz(1973, Manila) je ploden filipinski filmar, pisatelj in glasbenik, ki ??ivi v Quezon Cityju. Od leta 2002 je direktor mednarodnega festivala digitalnega filma .MOV.S svojim neodvisno filmsko dru??bo Filmless Films je posnel sedem digitalnih igranih filmov in več kot 30 kratkih filmov, s katerimi je pobral več nagrad na azijskih filmskih festivalih. Khavn je vokalist, avtor pesmi in pianist skupine The Brockas in re??ira tudi glasbene videospote. Napisal in skomponiral je dve rock operi in bil nagrajen na tekmovanju John Lennon Songwriting Contest. Za svojo fikcijo in poezijo je prejemal tudi domače literarne nagrade in bil dvakrat ??tipendist delavnice za domače pisatelje.
  • Mondomanila: institucija pesnikov Mondomanila: institucija pesnikov / Mondomanila: Institusyon Ng Makata, FILIPINI, 2004, 15′
    Film govori o Tonyju de Guzmanu, trenutnem stanovalcu in??tituta poetov in bombi na dveh nogah. Frustriran zaradi domi??ljavosti, kateri je priča, se ta prebrisani dr??avljan filipinskega geta zapiči v svojega tujega so??olca Stevea Bannersa, pompoznega samozadostnega tipa z zablodami o ameri??ki veličini na račun de??el, ki pripadajo tretjemu svetu.
  • Brez glaveBrez glave / Pugot, FILIPINI, 2002, 15′
    Kaj pripravi mladega mo??kega do tega, da se kastrira? S kolegom re??iserjem Lavom Diazom v vlogi krvavečega mo??a.

Edit this entry.