IsolaCinema - KinoOtok » video na pla??i:

video na pla??i:

panorama: Afrika

 • Those who eat WoodTisti, ki jejo les /Ceux qui mangent le bois, Reza Serkanian, 2005, FRANCIJA, 52′
  Medtem ko Alexandra, novinar Francoske tiskovne agencije, s sre─Źanji in raziskovanjem preu─Źuje gabonsko pokrajino in dru??bo, izkori??─Źevalci gozdov naravo pre─Źesavajo z namenom najti kvaliteten les. Gre za naravo, v kateri ??amani najdejo svoja tradicionalna zdravila, kakor tudi Ibogo, sveti les.
 • Ljubezen na daljavoLjubezen na daljavo / Fremde liebe, Bettina Haasen, NEM─?IJA, 2004, 52′
  Intimen pogled v enega najpomembnej??ih dogodkov v tuare??kem ??ivljenju in zgodba o posebni poroki. Rhaissa je 17-letna Tuareginja, ki ??ivi v severnem Nigru, in se pripravlja na poroko, ki sta jo dogovorili dru??ini bodo─Źega para.
 • Ouaga, prestolnica filmaOuaga, prestolnica filma / Ouaga, Capitale du cinema, Mohamed Challouf, TUNIZIJA/ITALIJA/BURKINA FASO, 2005, 57′
  Vsaki dve leti - od leta 1969 dalje - Oagadogu, prestolnica ene najrevnej??ih dr??av na svetu, gosti najve─Źji afri??ki filmski festival – FESPACO.
 • That’s life, Senad Hergi─Ź, AVSTRIJA, 2004, 15′
  HipHop kot oro??je opolnomo─Źenja: projekt “That’s life” v prvem delu prika??e cilje in sanje mladih ─Źrncev v Avstriji. Drugi del projekta je glasbeni video v katerem glasbenik in prosilec za azil Item7 rapa o samopotrjevanju v afri??ki diaspori v Avstriji.
 • Sestre na filmskih platnih / Sisters of the screen, Beti Ellerson, ZDA, 2002, 73′
  Film skozi intervjuje in filmske odlomke raziskuje izreden prispevek filmskih ustvarjalk iz Afrike in diaspore. Obravnava tudi ko─Źljivo vpra??anje kulturne avtenti─Źnosti in se spomni legendarnega FESPACO festivala leta 1991, ko so morale ??enske iz diaspore zapustiti sestanek, namenjen izklju─Źno afri??kim ??enskam.
 • Passe Bure!Passe Bure! Re??iserka Fanta Regina Nacro / Passe Bure! Die Filmemacherin Fanta Regina Nacro, Dorothee Plass, Max Annas, NEM─?IJA, 1996, 34′
  V Podsaharski Afriki filmov ne snema veliko ??ensk, tiste, ki jih, pa so znane predvsem po dokumentarcih. Fanta Regina Nacro je s svojimi igranimi filmi izjema. PASSE BURE (Ti??ina!) je portret dinami─Źne ??enske pri delu. Vidimo jo na snemanju njenega drugega filma PUK NINI v Ouagadougouju, med monta??o v Parizu in v pogovoru na obeh prizori??─Źih.

Edit this entry.