IsolaCinema - KinoOtok » Vesela kamera

Vesela kamera

O veseli kameri

vesela kameraZa tiste, ki bi radi posneli svoj film, spoznali praktične skrivnosti filmskega ustvarjanja, goste-re??iserje, njihove izku??nje in strategije, kako priti do svojega prvega filma, bo na Otoku (kakor ??e lani) tudi letos v času festivala v Izoli in okolici potekala filmska delavnica Vesela kamera. V filmskem okolju, kjer so prisotni mnogi gostje festivala – re??iserji in igralci, filmski teoretiki in kritiki ter seveda ljubitelji filma, bomo udele??ence delavnice popeljali skozi proces ustvarjanja kratkih dokumentarnih filmov in portretov.

Cilj delavnice je zabele??iti – filmsko zapisati in predstaviti – festivalsko dogajanje in gostujoče avtorje. Končni izdelki bodo svojevrsten dokument o festivalu, prijavljeni na delavnico pa bodo v kratkem času spoznali tehniko snemanja filmov in vsebinsko-re??ijske prijeme, s katerimi se spoprijemajo filmski ustvarjalci. Organizatorji: zavod Otok v sodelovanju z Dru??tvom zaveznikov mehkega pristanka iz Kr??kega in ?�OUP iz Kopra.

Lani sta nastala kar dva festivalska dokumenta: izdelek udele??encev Vesele kamere nosi naslov Otok je in je bil prikazan na programu RTV Koper ter na nekaterih filmskih festivalih v tujini, kjer smo izbirali filme in se predstavljali ljubiteljem filma iz bli??nje in daljne okolice. Drugi film pa so nam kot prav posebno darilo poslali prijatelji in lanskoletni obiskovalci Kino Otoka iz Innsbrucka.

Vesela kamera gostuje v prostorih Mladinskega izolskega centra MIC s sodelovanjem ?�tudentske organizacije Univerze na Primorskem-?�OUP, Dru??tva zaveznikov mehkega pristanka DZMP Kr??ko, Luksuz produkcije Kr??ko, multimedijskega centra PINA, Kluba ??tudentov Občine Koper - K?�OK in Kinoateljeja Gorica.

Predstavitev izdelkov Vesele kamere bo 8. junija v ljubljanskem Kinodvoru.

filmi vesele kamere leta 2006:

Edit this entry.