IsolaCinema - KinoOtok » 2006 » December

December, 2006

DISTRIBUCIJA OTOK predstavlja film “ń?ISTA”

Nedelja, December 24th, 2006

V kino prihaja ń?ista, film re??iserja Olivierja Assayasa, ki sodi med vodilne avtorje francoskega filma srednje generacije in je ena od ikon sodobnega svetovnega avtorskega filma.

V filmu igrajo Maggie Cheung, Nick Nolte, Beatrice Dalle, Jeanne Balibar, James Johnston, Tricky, glasbo pa so naredili Tricky, Brian Eno in David Roback (Mazzy Star).
Produkcija: Kanada/Francija/Velika Britanija, 2004

Premiera filma bo 4. januarja 2007 ob 20.10 v Kinodvoru v Ljubljani, kjer bo film na sporedu mesec dni, potem pa nadaljuje pot po slovenski Art kino mre??i.

Predstavnike medijev vabimo na novinarsko projekcijo, ki bo 3. januarja 2007 ob 11.10 v Kinodvoru v Ljubjani, sicer pa smo vam za vse potrebne informacije na voljo na spodnjih naslovih:
» beri dalje

Znani so zmagovalci Animateke!

Nedelja, December 17th, 2006

Festival Animateka je pri kraju in strokovna ??irija je objavila svoje preference.
Zmagovalni filmi 3. mednarodnega festivala animiranega filma Animateka 2006 so:

Svet filma Kodak nagrada ??irije / The World of Movies Kodak Grand Prix

Igra / Jeu / Play
Georges Schwizgebel (Studio GDS/NFB)
?†vica/Kanada / Switzerland/Canada, 2006, 35mm, 3′50′’

Vizualna glasbena igra, ki se gradi in ru??i po ritmu Prokofijevega Scherza iz klavirskega koncerta ??t.2.

Nokia nagrada obńćinstva / Nokia Audience Award

Dvori??ńće / The Courtyard
Nejc Saje (Strup produkcija)
Slovenija / Slovenia, 2006, 35mm, 24′

Majhen blok na robu mesta in igri??ńće zraven njega. Otroci igrajo ko??arko, kar stra??no moti neprijaznega soseda Lazarja, ki jim neprestano krade ??oge. Vendar ni vse tako, kot se zdi, poglejte na ??ivljenje z druge strani. » beri dalje

Kino Otok na Animateki

Nedelja, December 17th, 2006

V sredo zveńćer smo po ogledu svetovnega jagodnega izbora (Best of the Rest) animiranih filmov iz Kinodvora, hrama na??ega partnerskega festivala Animateke, zdru??ili mońći ??e v Drugi pomońći. Kino Otok smo predstavili s filmi, ki jih v Izoli vsako leto posnamejo udele??enci Vesele kamere in ??tudenti z na??ega partnerskega festivala v Innsbrucku. » beri dalje

animateka poteka!

»etrtek, December 14th, 2006

Vse otońćane obve??ńćamo, da je na?? partnerski festival Animateka v polnem zagonu in da z veseljem vsak veńćer opazujemo polno dvorano Kinodvora, kar ka??e, da publika, ki trpi zaradi kronińćnega pomanjkanja animiranih filmov, z veseljem sprejema blagodejni festivalski obli?? (na sliki pa slovenska animacija Dvori??ńće, ki je nastala v produkciji Strup pod taktirko Nejca Sajeta.)

Vse skupaj pa ??e enkrat lepo vabimo v Kinodvor na kak??no animacijo. Kdaj? Skoraj kadarkoli, projekcije namreńć potekajo cele dneve!

Jagodni izbor animiranih filmov za Otońćane!

Sobota, December 9th, 2006

Ker jugovzhodna Azijska bera animiranih filmov Oto??ke Animateke na zadnjem Kino Otoku ne more zadostiti animiranih poslastic lańćnih Otońćanov in ker kitajske na ńćetrtem Kino Otoku ne bodo ??e jutri, festival animiranega filma Animateka vabi oto??ko filmsko brigado na Svetovni jagodni izbor animiranih filmov!

V sredo, 13. decembra ob 22.10 bodo v Kinodvoru v Ljubljani na sporedu novej??i animirani filmi najveńćjih mojstrov tega sveta, po projekciji pa nadaljujemo dru??enje v Drugi pomońći!

Se vidimo!

Tretji Mednarodni festival animirnanega filma Animateka 2006

Sobota, December 9th, 2006

Ljubljanski Kinodvor bo med 12. in 16. decembrom prizori??ńće tretjega Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka. Kino Otok in Animateka sta partnerska festivala, ki si poleg letnice rojstva, delita tudi filozofijo festivalskega nańćela ??ivega sreńćanja ustvarjalcev in obiskovalcev ob filmski umetnosti. Animateka za razliko od Otoka prikazuje predvsem animirane filme, toda ob skorajda neobsotjeńći distribuciji kratkometra??nih filmov v Sloveniji, se na Animateki predvajajo tudi igrani, dokumentarni in eksperimentalni kratkometra??ci. » beri dalje

Spletna stran Kino otoka 4


Kliknite sem!

urnik in programski list kino otoka 4!


Kliknite sem! (.pdf, 660kB)

otoška priloga v primorskih novicah

Kliknite sem!

otoška galerija 2006:


Kinootok - Isolacinema gallery

otok 06 v filmih vesele kamere!Vesela kamera 1 [.mpg, 9 Mb]


na Kino Otoku 3 so bili: