IsolaCinema - KinoOtok » video na pla??i:

video na pla??i:

Mlada slovenska digitalna produkcija

 • Kekec HistoryKekec History, Ale?? Gibičar, Ga??per Antauer, SLOVENIJA, 2003, 4′
  Kekec, otro??ki junak – legenda in heroj, je prestavljen v sodobni čas, kjer se srečuje s sodobnimi te??avami in problemi.
 • Razprodaja srečeRazprodaja sreče, Marko Horvat, SLOVENIJA, 2003, 11′
  Film obravnava socialno temo zasvojenosti na globlji način. Posku??a osvetliti civilizacijski kontekst - sodobno potro??ni??ko dru??bo, usmerjeno v zabavo in u??itek. Za mlade, ki hočejo “zdaj in tukaj”, heroin predstavlja instant kompenzacijo tistega kar ponuja dru??ba, vendar je to njim nedosegljivo, oziroma prazno in nevredno…
 • Notturno capodistriano, Peter Le??nik, SLOVENIJA, 8′
  Ä?lovek, ki i??če nekoga. Med tem potovanjem sreča mnogo oseb, ki ga spravijo na pravo pot. Ko končno najde osebo, ki jo je iskal, se zaveda da je potovanje resnično končalo.
 • Hitro Počasi, Zemira AlajbegoviÄ?, SLOVENIJA, 2004, 12′
  Kratki film raziskuje modalnosti časa - kro??enje in ponavljanje, pospe??enost in hitrost, nepremičnost in negibnost, pa tudi prepletenost časa in prostora - dvori??ča, kuhinje, spalnice s temeljnimi stanji člove??kega telesa in duha - z osamljenostjo, histerijo in melanholijo.
 • Isomso, Manca Bajec, SLOVENIJA, 2004, 4:30′
  Krvava solza je notranji krik, ki punco pripelje do sočutja z drugo malo prestra??eno du??o. V sanjskem ambientu se znajdeta strah, negotovost in brezup do sedanjosti, hkrati pa ugotavljanje, da ni na??a samota sama.
 • Kratki film o drogah, Darko ? tante, SLOVENIJA, 28′
  V filmu se prepleta dokumentarni in igrani del. Lokalno dom??alsko socialno sceno spoznamo preko intervjujev s slučajno mimoidočimi in lokalnimi pomembne??i iz socialnega, političnega in kulturnega področja, ter posnetki malega mesta Dom??ale. Izpra??ani so o njihovih pogledih na pojem droge, odvisnosti in duha časa v katerem ??ivimo ter njihovim mnenjem, zakaj smo ljudje odvisni od tak??nih in drugačnih substanc v tolik??nem obsegu.
 • SketchBox, RGB Group, SLOVENIJA, 2003, 6:30′
  Raziskovanje svetlobnega slikanja.
 • Feel the Sun, RGB Group, SLOVENIJA, 2003, 6:00′
  Priredba Mo??a z videokamero.
 • Rezka Burleska, Izak Ko??ir, Andra?? Kr??ič, SLOVENIJA, 2005, 7′
  Mladenič stoji na postaji in čaka prevoz, ko mimo pride starka in mu sku??a ukrasti torbo. Začneta se puliti za njegovo lastnino. Nič hudega sluteči popotniki naletijo na prizor, kjer seveda kot ??rtev vidijo ubogo ??enico. Po??enejo se v tek za hudodelcem. Na koncu seveda zmagovita odide Rezka Burleska.
 • Ä?rnobela, Vanja Stojanovič, SLOVENIJA, 2003, 4:44′
  Ä?rnobela predstavlja fazo člove??kega razvoja, kjer se posameznik sreča s kontrastnimi emocijami, mislimi in neznanim okoljem. V stanju zamegljenega in zmedenega uma(obvezane oči), postopoma odkriva lastno identiteto in spoznava svoje bitje do zavedanja in sprejetja črnobelega sveta, ki s tem izgine oziroma preide v naslednjo fazo.
 • Stadion, Gvozden DjuriÄ?, SLOVENIJA, 2004, 8′
  Italijanski huligani na speedway stadionu v Kr??kem. Ali bo pri??lo do neredov?
  Luksuz produkcija
 • Euforia, Bob Miloshevic, SLOVENIJA, 2004, 13:15′
  Slovenija vstopa v Evropsko unijo. Zabava na mejnih prehodih po vsej Sloveniji. Fant ??eli na rave zabavo v Nemčijo, na koncu pristane v….
  Luksuz produkcija
 • Zid, D??eno Rostohar, Metka Habinc, SLOVENIJA, 2004, 3′
  Kaj nam sporočajo grafiti v Kr??kem?
  Luksuz produkcija
 • Hipnotica, Ana Morales, SLOVENIJA, 2005, 3′
  Luksuz produkcija
 • Karakoram KushKarakoram Khush 2004 (po alpsko), Klemen Mali & Bo??tjan Virc, SLOVENIJA, 2004, 30′
  Film govori o alpinizmu. Posnet je bil v Pakistanu, kjer smo ekipa; Toma?? Jakofčič, Miha Valič in Klemen Mali, plezali v Pakistanski Himalaji- Karakoram. Z filmom bi rada predstavila ??ivljenje alpinistov na odpravi. Pot, Baza, plezanje in milijon zgodb, ki se krojijo med odpravo. Pokazati ljudem, kaj mi tam sploh počnemo. Gore so visoke,strme in resne. Hkrati pa u??iva??ko plezanje v norem ambientu.
 • Zlati res, M.A.Kovačič, VIS Zlati Kastrioti, SLOVENIJA, 2005, 34′
  Posnet materijal tvori Kastriotsko zgodbo o materi Fertilji, ki zaradi svojega vihravega duha svoje otroke pu??ča očetom, neizrečeni ljubezni, in spoznanju resnice. Otroci, ki so odra??čali na različnih koncih sveta, se leta kasneje srečajo in ustanovijo Vzgojno izobra??evalno skupino Zlati Kastrioti.
 • Listen to Srečna mladina, Jaka Babnik, SLOVENIJA, 2005, 22′
  Gre za skejt film in njegov istoimenski soundtrack ki ga je za to prilo??nost posnela skupina Srečna mladina. Film prika??e običajen dan ??estih skejterjev, ki se podajo v iskanje neodkritih terenov, primernih za njihove trike.
 • Cona - D, Robertina ? ebjanič, Peter Ko??ir, SLOVENIJA, 2005, 12′
  Kontrast urbanega prostora napram degradiranim območjem (cona-d) mesta Ljubljana. Cona-D : ponovno aktivirana s postavitvijo slikovnega polja ekrana.Video je del večjega projekta TEMP-neformalne mre??e skupin in posameznikov- skupni cilj in ideje, ki se nana??ajo na javni prostor kot prostor javnosti in posameznika.

Edit this entry.