Isola Cinema. Kino Otok. Novi mednarodni festival kinematografij Afrike, Azije, Latinske Amerike in Vzhodne Evrope s prijatelji. 25 do 29 maj v Izoli. Filmski program. Art kino Odeon. Letni Kino Otok. Kino gledaliöŤe. Kino svetilnik. NoŤne video projekcije. Video na plaěi. Filmska trěnica. Urnik projekcij. Predprodaja kart. Kino kamp. Open air. Portreti avtorjev. Festivalski gostje. Intervjuji. Novice. Komentarji. Nagradne igre.

18.April 07

Scenaristińćna delavnica na Kino Otoku 4

Lep pozdrav vsem,

Poka??i jezik
objavlja razpis za sodelovanje na tokratni jubilejni 10. scenaristińćni delavnici, katere prvi del se bo odvil v zańćetku junija v Izoli na mednarodnem filmskem festivalu Kino Otok.

Zadnji rok za oddajo scenarijev je 7. maj 2007. Veńć podrobnosti najdete v datoteki tule.

Za Poka??i jezik.
Zdravko Du??a

objavil/a walden v kategoriji

01.Februar 07

Srebrna kolajna za Kino otok FC

fcko
Kino Otok FC je na kinofuzbalu v Rotterdamu osvojil srebrno kolajno. Zmagal je ??tiri tekme, potem pa v finalu proti Argentincem - Brazilcem izgubil.

Ekipi ńćestitamo za vrhunsko kondicijo in borbeno igro ter ??elimo uspe??ne priprave na sreńćanje v Izoli!

objavil/a walden v kategoriji

29.Januar 07

Predstavljajo se odkriti arhivi OM produkcije z Obale

Edina slovenska filmska zastopnika na rotterdamskem festivalu bosta na??a sodelavca Jurij Meden in Slobodan Valentinńćińć, ki bosta v posebnem programu predstavila dragoceno odkritje – eksperimentalne filme iz nedavno odkritega arhiva skrivnostne OM produkcije, ki je delovala (ali ??e deluje?) na slovenski Obali. Medenov film Operation Mammoth, ki je nekak??na filmska detektivka o tem novem slovenskem flmskem odkritju, je bil med drugim posnet v Izoli.

objavil/a walden v kategoriji

Kino Otok FC v Rotterdamu

fcNa vodstvo nogometne uprave Kino Otoka je lani pri??lo povabilo Gertjana Zuilhofa, velikega impresarija filmskega festivala v Rotterdamu, da mu pomagamo organizirati malonogometni turnir in pripeljemo tudi svojo ekipo. Hmm, smo si rekli, dobro se je razlegel glas o na??em festivalu, da nas veliki bratje poznajo tudi po tradicionalni oto??ki nogometni tekmi (nazadnje jo je vneto dokumentiral Abolfazl Jalili, a film ??e ni pripravljen za premiero).
veŤ » | more »

objavil/a walden v kategoriji

24.December 06

DISTRIBUCIJA OTOK predstavlja film “ń?ISTA”

V kino prihaja ń?ista, film re??iserja Olivierja Assayasa, ki sodi med vodilne avtorje francoskega filma srednje generacije in je ena od ikon sodobnega svetovnega avtorskega filma.

V filmu igrajo Maggie Cheung, Nick Nolte, Beatrice Dalle, Jeanne Balibar, James Johnston, Tricky, glasbo pa so naredili Tricky, Brian Eno in David Roback (Mazzy Star).
Produkcija: Kanada/Francija/Velika Britanija, 2004

Premiera filma bo 4. januarja 2007 ob 20.10 v Kinodvoru v Ljubljani, kjer bo film na sporedu mesec dni, potem pa nadaljuje pot po slovenski Art kino mre??i.

Predstavnike medijev vabimo na novinarsko projekcijo, ki bo 3. januarja 2007 ob 11.10 v Kinodvoru v Ljubjani, sicer pa smo vam za vse potrebne informacije na voljo na spodnjih naslovih:

veŤ » | more »

objavil/a walden v kategoriji

17.December 06

Znani so zmagovalci Animateke!

Festival Animateka je pri kraju in strokovna ??irija je objavila svoje preference.
Zmagovalni filmi 3. mednarodnega festivala animiranega filma Animateka 2006 so:

Svet filma Kodak nagrada ??irije / The World of Movies Kodak Grand Prix

Igra / Jeu / Play
Georges Schwizgebel (Studio GDS/NFB)
?†vica/Kanada / Switzerland/Canada, 2006, 35mm, 3′50′’

Vizualna glasbena igra, ki se gradi in ru??i po ritmu Prokofijevega Scherza iz klavirskega koncerta ??t.2.

Nokia nagrada obńćinstva / Nokia Audience Award

Dvori??ńće / The Courtyard
Nejc Saje (Strup produkcija)
Slovenija / Slovenia, 2006, 35mm, 24′

Majhen blok na robu mesta in igri??ńće zraven njega. Otroci igrajo ko??arko, kar stra??no moti neprijaznega soseda Lazarja, ki jim neprestano krade ??oge. Vendar ni vse tako, kot se zdi, poglejte na ??ivljenje z druge strani.
veŤ » | more »

objavil/a walden v kategoriji

Kino Otok na Animateki

V sredo zveńćer smo po ogledu svetovnega jagodnega izbora (Best of the Rest) animiranih filmov iz Kinodvora, hrama na??ega partnerskega festivala Animateke, zdru??ili mońći ??e v Drugi pomońći. Kino Otok smo predstavili s filmi, ki jih v Izoli vsako leto posnamejo udele??enci Vesele kamere in ??tudenti z na??ega partnerskega festivala v Innsbrucku.
veŤ » | more »

objavil/a walden v kategoriji

14.December 06

animateka poteka!

Vse otońćane obve??ńćamo, da je na?? partnerski festival Animateka v polnem zagonu in da z veseljem vsak veńćer opazujemo polno dvorano Kinodvora, kar ka??e, da publika, ki trpi zaradi kronińćnega pomanjkanja animiranih filmov, z veseljem sprejema blagodejni festivalski obli?? (na sliki pa slovenska animacija Dvori??ńće, ki je nastala v produkciji Strup pod taktirko Nejca Sajeta.)

Vse skupaj pa ??e enkrat lepo vabimo v Kinodvor na kak??no animacijo. Kdaj? Skoraj kadarkoli, projekcije namreńć potekajo cele dneve!

objavil/a walden v kategoriji

09.December 06

Jagodni izbor animiranih filmov za Otońćane!

Ker jugovzhodna Azijska bera animiranih filmov Oto??ke Animateke na zadnjem Kino Otoku ne more zadostiti animiranih poslastic lańćnih Otońćanov in ker kitajske na ńćetrtem Kino Otoku ne bodo ??e jutri, festival animiranega filma Animateka vabi oto??ko filmsko brigado na Svetovni jagodni izbor animiranih filmov!

V sredo, 13. decembra ob 22.10 bodo v Kinodvoru v Ljubljani na sporedu novej??i animirani filmi najveńćjih mojstrov tega sveta, po projekciji pa nadaljujemo dru??enje v Drugi pomońći!

Se vidimo!

objavil/a walden v kategoriji

albumi avtorjev

v Izoli so bili:

Moussa Sene Absa
Muzaffar Ali
»bio
Ali-Reza Amini
»bio
Shaji N. Karun
»bio
Girish Kasaravalli
»bio
Mika Kaurismški
»bio
Asa Mader
»bio
Olga Onišenko
Apichatpong Weerasethakul
»bio | »intervju
Želimir Žilnik
»bio

odsotni z opraviŤilom:

Goran Markoviś
»bio
Anna Mouglalis
»bio
Takeshi Kitano
»bio
Tsai Ming Liang »bio
Stefan Schwietert
»bio
Abderrahmane Sissako
»bio