DISTRIBUCIJA OTOK predstavlja film “─?ISTA”

walden, 24/12/2006 v kategoriji novice

V kino prihaja ─?ista, film re??iserja Olivierja Assayasa, ki sodi med vodilne avtorje francoskega filma srednje generacije in je ena od ikon sodobnega svetovnega avtorskega filma.

V filmu igrajo Maggie Cheung, Nick Nolte, Beatrice Dalle, Jeanne Balibar, James Johnston, Tricky, glasbo pa so naredili Tricky, Brian Eno in David Roback (Mazzy Star).
Produkcija: Kanada/Francija/Velika Britanija, 2004

Premiera filma bo 4. januarja 2007 ob 20.10 v Kinodvoru v Ljubljani, kjer bo film na sporedu mesec dni, potem pa nadaljuje pot po slovenski Art kino mre??i.

Predstavnike medijev vabimo na novinarsko projekcijo, ki bo 3. januarja 2007 ob 11.10 v Kinodvoru v Ljubjani, sicer pa smo vam za vse potrebne informacije na voljo na spodnjih naslovih:

Nina Pe─Źe, [email protected], gsm : 041 370 391
ali Ur??ka Aljan─Źi─Ź, [email protected], tel : 01 431 80 08

O filmu

Olivier Assayas je posnel film, v katerem se po Mrzli vodi (L’ Eau froid, 1994) na na─Źin realisti─Źne pripovedi v najbolj??em pomenu besede znova vra─Źa k sodobni in pere─Źi ??ivljenjski problematiki: ─Źe je ??lo v Mrzli vodi za najstni??ke probleme odra??─Źanja, odnosov s star??i, begavstva in iskanja lastne identitete, je v filmu ─?ista vse to nadgradil s scenaristi─Źno izvrstno napisano zgodbo o odrasli »najstnici«, od heroina odvisni rockerici, materi ??estletnega sina, ki je po smrti mo??a (v zabavni industriji prav tako neuspe??nega rock pevca, na koncu pa ??rtve prevelikega odmerka) in po ??estih mesecih pripora zaradi posedovanja droge nenadoma prisiljena narediti ??ivljenski obra─Źun, se soo─Źiti sama s sabo in z dilemo, kam in kako naprej. Emily mora realnost tre??─Źiti po glavi, da za─Źne spoznavati, da je bilo njeno ??ivljenje destruktivna fikcija in sanje o uspehu zgolj iluzija. Pri ??ivljenju jo ohranja misel, da mora popraviti zamujeno, se zbli??ati s sinom, ki jo zavra─Źa. Film je pre??et z zaupanjem, da se ljudje lahko spremenimo, Emily pa svojo preobrazbo gradi s pomo─Źjo glasbe.

Okrog Maggie Cheung, muze azijskega filma, je Olivier Assayas zbral mednarodno igralsko zasedbo in glasbenike, ki v filmu igrajo sami sebe, Maggie Cheung pa v filmu sama odpoje pesmi Davida Robacka (Mazzy Star).