Kino Otok FC v Rotterdamu

walden, 29/01/2007 v kategoriji novice

fcNa vodstvo nogometne uprave Kino Otoka je lani pri??lo povabilo Gertjana Zuilhofa, velikega impresarija filmskega festivala v Rotterdamu, da mu pomagamo organizirati malonogometni turnir in pripeljemo tudi svojo ekipo. Hmm, smo si rekli, dobro se je razlegel glas o na??em festivalu, da nas veliki bratje poznajo tudi po tradicionalni oto??ki nogometni tekmi (nazadnje jo je vneto dokumentiral Abolfazl Jalili, a film ??e ni pripravljen za premiero).

Dobra novica je ta, da se je v treh letih gojenja te obfilmske panoge izoblikovalo kar spodobno nogometno mo??tvo z mo─Źnim mednarodnim zvokom, slaba pa, da so nam na??e najve─Źje zvezde (Lisandro Alonso, Pablo Trapero, Khavn idr.) vzeli in jih razporedili v njihove nacionalne selekcije ali pa jih niso povabili (Soudani, Renato in ??e kak doma─Źi adut).

Tako potuje Kino Otok FC v Rotterdam zdesetkan in je moral pose─Źi po novih okrepitvah. Selektor (in igralec, ─Źe bodo kolena dr??ala) Vlado ?ákafar je na koncu le zbral tole zasedbo: Olaf M??ller, stari oto??ki prijatelj, Mak Kapetanovi─?, tihi ??ef letnega kina, Joachim Leitner, vodja avstrijskih prostovoljcev, Kevin Henry, potencialni gost Kino Otoka 4 (tako kot Bill Daniel in Clark Walker prihaja iz Austina!), Stefan Uhrik, vsestranski ─Źe??ki kino ─Źlovek tudi s slovenskimi izku??njami ter dva doma─Źina, divji filmar Cyrus Frisch in celo sam veliki ??ef ceremonije Gertjan Zuilhof (pripeljan iz takti─Źnih razlogov s ??e bolj takti─Źnim manevrom). Novi ble??─Źe─Źi oran??ni dresi so prav tako skrbno takti─Źno izbrani za naklonjenost doma─Źih “oran??nih” navija─Źev.

Turnir bo potekal ves dan v torek 30. januarja. Za nasprotnike najavljajo reprezentanco Argentine, skupno mo??tvo Filipinov in Malezije, pa tudi nekaj doma─Źih adutov. Pridite navijat! Nekaj vstopnic je ??e na voljo.

More at the Rotterdam Film Festival.