Kino Otok FC v Rotterdamu

walden, 29/01/2007 v kategoriji novice

fcNa vodstvo nogometne uprave Kino Otoka je lani pri??lo povabilo Gertjana Zuilhofa, velikega impresarija filmskega festivala v Rotterdamu, da mu pomagamo organizirati malonogometni turnir in pripeljemo tudi svojo ekipo. Hmm, smo si rekli, dobro se je razlegel glas o na??em festivalu, da nas veliki bratje poznajo tudi po tradicionalni oto??ki nogometni tekmi (nazadnje jo je vneto dokumentiral Abolfazl Jalili, a film ??e ni pripravljen za premiero).

Dobra novica je ta, da se je v treh letih gojenja te obfilmske panoge izoblikovalo kar spodobno nogometno mo??tvo z moÄnim mednarodnim zvokom, slaba pa, da so nam na??e najveÄje zvezde (Lisandro Alonso, Pablo Trapero, Khavn idr.) vzeli in jih razporedili v njihove nacionalne selekcije ali pa jih niso povabili (Soudani, Renato in ??e kak domaÄi adut).

Tako potuje Kino Otok FC v Rotterdam zdesetkan in je moral poseÄi po novih okrepitvah. Selektor (in igralec, Äe bodo kolena dr??ala) Vlado ? kafar je na koncu le zbral tole zasedbo: Olaf M??ller, stari oto??ki prijatelj, Mak KapetanoviÄ?, tihi ??ef letnega kina, Joachim Leitner, vodja avstrijskih prostovoljcev, Kevin Henry, potencialni gost Kino Otoka 4 (tako kot Bill Daniel in Clark Walker prihaja iz Austina!), Stefan Uhrik, vsestranski Äe??ki kino Älovek tudi s slovenskimi izku??njami ter dva domaÄina, divji filmar Cyrus Frisch in celo sam veliki ??ef ceremonije Gertjan Zuilhof (pripeljan iz taktiÄnih razlogov s ??e bolj taktiÄnim manevrom). Novi ble??ÄeÄi oran??ni dresi so prav tako skrbno taktiÄno izbrani za naklonjenost domaÄih “oran??nih” navijaÄev.

Turnir bo potekal ves dan v torek 30. januarja. Za nasprotnike najavljajo reprezentanco Argentine, skupno mo??tvo Filipinov in Malezije, pa tudi nekaj domaÄih adutov. Pridite navijat! Nekaj vstopnic je ??e na voljo.

More at the Rotterdam Film Festival.