27. maj: Danes na otoku

walden, 27/05/2005 v kategoriji novice

Spored pogovorov in spremljevalnih prireditev za petek, 27. maj je spodaj, objavljamo pa pomembno obvestilo: predstavitev delavnice EAVE, ki bi se morala zgoditi danes ob 14.30 uri, je prestavljena na jutri, 28.5. ob isti uri.
beri naprej | read more

Kino Otok Kino Dvor

walden, 27/05/2005 v kategoriji novice

foto © Martin Podr??avnik

Celinsko Ljubljano je danes zajela oto??ka fronta in razvedrila vreme nad Kinodvorom. Preddverje Kinodvora ponuja filmsko u??itkarjenje na le??alnikih s posebno oto??ko ponudbo - sangrio za 250 sit. Stokovno mnenje na??ih programskih vodij je bilo enotno: priporo─Źa se obisk kinodvorske pla??e vsak dan med 11. in 13. uro, kjer boste brezpla─Źno izpostavljeni programu Video na pla??i, najbolj primerno za tiste z ob─Źutljivo ko??o. Video na pla??i brez opeklin.
beri naprej | read more

V prvi osebi: Yasmine in Saman

walden, 27/05/2005 v kategoriji novice

foto © Nejc Vavpeti─Ź

Hiperaktivni mavri─Źni kolektiv soborcev iz delavnice Vesela Kamera ne po─Źije niti za hip, tega pa ne pustijo niti festivalskim gostom, ki vsak dan sodelujejo v njihovih dejavnicah. Tako nastajajo zabele??ke pogovorov, ki bi sicer izzveneli. Tokrat so se pogovorili s Samanom Salurom, mladim iranskim re??iserjem in nesojenim zdravnikom, ki se na festivalu predstavlja s svojim re??ijskim prvencem Iz de??ele ti??ine, ki na veliko platno letnega kina na Manziolijevem trgu prihaja danes zve─Źer. Sre─Źali so se tudi z maro??ko re??iserko filma Spe─Źi otrok Yasmine Kassari in nastal je zapis, ki je na ogled spodaj.

pogovor z Yasmine Kassari
[6.4 Mb]
pogovor s Samanom Salurjem
[5.3 Mb]