nagradna babica!

walden, 12/11/2004 v kategoriji uganka
babica

Zanima nas:
ime in priimek ruske igralke, ki nastopa v filmu Babica v vlogi h─Źerke Lize. Za pomo─Ź: igralka je bila gostja na??ega festivala v Izoli. Med pravilnimi odgovori bomo najhitrej??ega in ??e dva po izbiri usode nagradili s po dvema vstopnicama za bo??i─Źno predpremiero Babice 22-ega decembra v Kinodvoru, uradna premiera, na kateri bo 12. januarja na kateri bo prisotna tudi iskana igralka.
Odgovore po??ljite na: web@isolacinema.org

re??itev uganke ??t. 2 in nova uganka

vanja, 24/05/2004 v kategoriji novice, uganka

Uganka ??t. 2 je uspela, kinokamp pri svetilniku je dobil svoje ime: ?áKAMP. Avtor imena in veliki zmagovalec uganke je priznani slovenski re??iser, ki nam je poleg ?ákampa dal tudi Pre??erna in ??e marsikaj - Franci Slak. Skladno svojemu ugledu se je Franci odpovedal nagradi - festivalski kartici - v korist nadobudnih filmofilov. Preostali sodelujo─Źi dobijo 5 brezpla─Źnih vstopnic po svojem izboru.

Uganka ??t. 3 spra??uje: Dva re??iserja imata na prvem festivalu Kino Otok v uradnem programu dva filma. Katera sta ta dva re??iserja? Nagrada sta dve vstopnici za vsako predstavo filmov teh dveh re??iserjev ( med drugimi tudi za letni kino!). Ker je festival pred vrati je rok kratek - do torka 25.5 do 20h59!
Odgovorje sprejemamo na vanja@isolacinema.org
Ob svojih glasovih pustite tudi telefone, da vas a??urno obvestimo!
Se vidimo v Izoli!!

uganka #2

walden, 7/05/2004 v kategoriji uganka
pod borovci na pla??i

Tokrat bomo uganko nekoliko obrnili v kreativno smer, ki nekaterim o─Źitno zelo ustreza. Kot je znano, bodo imetniki FESTIVALSKIH KARTIC imeli mo??nost brezpla─Źnega bivanja v prilo??nostnem KINOKAMPU, bodisi v svojih ??otorih, bodisi v velikem skupnem ??otoru. KINOKAMP bo postavljen pod borovci na ekskluzivni lokaciji izolske pla??e pri svetilniku in bo nudil najbolj pristno do??ivetje filmskih po─Źitnic, ki jih obljublja KINO OTOK. Ker KINOKAMP ni najbolj posre─Źeno ime, vas spra??ujemo po va??ih predlogih: i??─Źemo torej njegovo novo ime!

Va??e predloge po??ljite na web@isolacinema.org najpozneje do 14. maja to─Źno opoldne! Najbolje zvene─Źega bomo nagradili z novim poimenovanjem in nagrado. Nagrada je – FESTIVALSKA KARTICA, seveda!

uganka razre??ena!

walden, 4/05/2004 v kategoriji uganka

Prva uganka, ki smo vam jo zastavili, je bila o─Źitno prelahek zalogaj. Do danes smo prejeli kopico pravilnih odgovorov, prva pa je bila ??e gospodi─Źna v soboto, 1. Maja.

??al napa─Źen, a najbolj poeti─Źen med odgovori se je glasil:

“Modrina v sliki in besedi".

Fotografija upodablja - ─Źe kljub vsemu niste ugotovili - ‘izolsko ribico’, oziroma njeno maketo. Ribica je seveda maskota festivala, kmalu pa se bo pojavila tudi na suhem, pred vhodom v ob─Źino Izola. O podrobnostih instalacije te pre-dimenzionirane ribice bomo poro─Źali v naslednjih dneh, naslednja, mnogo te??ja uganka pa prihaja ta petek, 7. Maja.