Isola Cinema. Kino Otok. Novi mednarodni festival kinematografij Afrike, Azije, Latinske Amerike in Vzhodne Evrope s prijatelji. 25 do 29 maj v Izoli. Filmski program. Art kino Odeon. Letni Kino Otok. Kino gledališče. Kino svetilnik. Nočne video projekcije. Video na plaži. Filmska tržnica. Urnik projekcij. Predprodaja kart. Kino kamp. Open air. Portreti avtorjev. Festivalski gostje. Intervjuji. Novice. Komentarji. Nagradne igre.

04.Junij 04

otok je…

vesela kamera med delom

Jutri, v nedeljo 6.6. bo na TV Koper - Capodistria ob 18.00 predpremierno predvajan filmski pridelek Vesele kamere o 1. festivalu Kino Otok - Isola Cinema z naslovom OTOK JE…

48 minut tovari??tva in spominov ter unikatnih izdelkov gojencev te vesele filmske delavnice za vpogled in spomin na rojstvo nekega festivala. Poglej in povej naprej!
V ÄŤasu filmskega festivala Isola Cinema – Kino Otok je v mestu Izoli in v okolici – predvsem pa na lokacijah festivala – med mnogimi drugimi festivalskimi aktivnostmi potekala tudi filmska delavnica Vesela kamera. Na delavnico se je lahko prijavil vsak, ki ga je ob festivalu in filmih zanimalo tudi snemanje in ustvarjanje filmskih podob. Tako so se iz vseh vetrov (Slovenija, Srbija in Ä?rna Gora, Francija, ? panija) zbrali filmski nadebudne??i in zaÄŤeli snemati na vsakem koraku (njihovem koraku in korakih raznolikih in nadvse zanimivih obiskovalcev in gostov festivala). Cilj je bil posneti dokumentarni film o festivalu, namen ustvarjalcev pa to storiti na kar se da svojstven naÄŤin. Ni jih zanimalo le, kako je festival videti, temveÄŤ predvsem to, kako so ljudi, stvari in dogodke videli sami. Nastal je zanimiv avtorsko-dokumentarni kola??, ki odseva edinstveno ozraÄŤje festivala in mesto ustvarjalcev v tej zanimivi dru??bi.

Film je nastal v produkciji in z velikodu??no pomoÄŤjo naslednjih: Klub Izolskih ? tudentov in Dijakov/Club Degli Studenti Medi e Universitari Isola KI? D, Dru??tvo zaveznikov mehkega pristanka DZMP, Luksuz produkcija, TV Koper-Capodistria in Zavod Otok.

objavil/a walden v kategoriji

povečaj okno / resize text-field: [ + ] [ - ]

Please note: Comment moderation is currently enabled so there may be a delay between when you post your comment and when it shows up. Patience is a virtue; there’s no need to resubmit your comment.

  • Dovoljena je uporaba naslednjih XHTML značk: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <li> <ol> <strike> <strong> <sub> <sup> <u> <ul>
  • Preproste hiper-povezave se magično ustvarijo same, zadostuje napisati www.spletnastran... Za dolge uporabljajte A značko.
  • Komentirji naj bodo tehtni, preudarni in na mestu.
  • Nestrpnosti in agresivnega apriorizma ne toleriramo. Komentar bo izbrisan, vztrajni pa bodo končali na črni listi.

albumi avtorjev

v Izoli so bili:

Moussa Sene Absa
Muzaffar Ali
»bio
Ali-Reza Amini
»bio
Shaji N. Karun
»bio
Girish Kasaravalli
»bio
Mika Kaurismäki
»bio
Asa Mader
»bio
Olga Onišenko
Apichatpong Weerasethakul
»bio | »intervju
Želimir Žilnik
»bio

odsotni z opravičilom:

Goran Marković
»bio
Anna Mouglalis
»bio
Takeshi Kitano
»bio
Tsai Ming Liang »bio
Stefan Schwietert
»bio
Abderrahmane Sissako
»bio