otok je…

walden, 4/06/2004 v kategoriji novice

vesela kamera med delom

Jutri, v nedeljo 6.6. bo na TV Koper - Capodistria ob 18.00 predpremierno predvajan filmski pridelek Vesele kamere o 1. festivalu Kino Otok - Isola Cinema z naslovom OTOK JE…

48 minut tovari??tva in spominov ter unikatnih izdelkov gojencev te vesele filmske delavnice za vpogled in spomin na rojstvo nekega festivala. Poglej in povej naprej!
V času filmskega festivala Isola Cinema – Kino Otok je v mestu Izoli in v okolici – predvsem pa na lokacijah festivala – med mnogimi drugimi festivalskimi aktivnostmi potekala tudi filmska delavnica Vesela kamera. Na delavnico se je lahko prijavil vsak, ki ga je ob festivalu in filmih zanimalo tudi snemanje in ustvarjanje filmskih podob. Tako so se iz vseh vetrov (Slovenija, Srbija in ?rna Gora, Francija, ?panija) zbrali filmski nadebudne??i in začeli snemati na vsakem koraku (njihovem koraku in korakih raznolikih in nadvse zanimivih obiskovalcev in gostov festivala). Cilj je bil posneti dokumentarni film o festivalu, namen ustvarjalcev pa to storiti na kar se da svojstven način. Ni jih zanimalo le, kako je festival videti, temveč predvsem to, kako so ljudi, stvari in dogodke videli sami. Nastal je zanimiv avtorsko-dokumentarni kola??, ki odseva edinstveno ozračje festivala in mesto ustvarjalcev v tej zanimivi dru??bi.

Film je nastal v produkciji in z velikodu??no pomočjo naslednjih: Klub Izolskih ?tudentov in Dijakov/Club Degli Studenti Medi e Universitari Isola KI?D, Dru??tvo zaveznikov mehkega pristanka DZMP, Luksuz produkcija, TV Koper-Capodistria in Zavod Otok.