KINO OTOK - ISOLA CINEMA 2004 CATALOGUES AND PROGRAMME

walden, 28/06/2004 v kategoriji novice

The Slovene/English 2004 Catalogue ( pdf, 1.85 MB)
The English Catalogue 2004 (doc, 278 KB)
The Slovene/English 2004 Programme ( doc, 3 KB)
Slovenski katalog 2004 (doc, 532 KB)

D??UBOKS

nil, 17/06/2004 v kategoriji novice

Film ni le zaporedje podob, ki nas zgolj s prezenco svoje figuralike pripravijo do kontemplacije o na??ih najglobljih ─Źustvih; film nas do smeha, joka in do razmi??ljanja o nekih davnih, o nekih - v to smo ??e skoraj verjeli - pozabljenih strasteh popelje tudi s pomo─Źjo ti??ine, zvokov, kakofonij, melodij in harmonij; ko ostanemo sami s seboj, kinodvorano in svojimi mislimi.

Zato d??uboks. Kot ─Źe??nje s torte nekega oddaljenega pekovskega mojstra so z nami melodije, ki so vsaka na svoj na─Źin pripomogle k temu, da smo nekatere filme vzljubili, nekatere odklonili, do nobenega pa nismo ostali ravnodu??ni.

poro─Źilo s prijateljskega festivala

vanja, 16/06/2004 v kategoriji novice

Potovanje v Innsbruck je bilo predvsem sre─Źanje s prijatelji, z organizatorji festivala, s katerimi je izolski Kino Otok ??e v prvem letu vzpostavil posebno festivalsko kooperativo ter nekaterimi avtorji in filmskimi spremljevalci, ki so bili prav tako del rojstva Kino Otoka.
beri naprej | read more

innsbruck

walden, 9/06/2004 v kategoriji novice

kooperativa izola-innsbruck

Danes se v Innsbrucku za─Źenja 13. mednarodni filmski festival, ki v partnerstvu z na??im Kino Otokom tvori posebno festivalsko kooperativo.
Vse o programu in dogajanju na festivalu si lahko ogledate na festivalski spletni strani: http://www.iffi.at
V Innsbruck je ??e odpotovala oto??ka delegacija, ki se bo tamkaj??njemu ob─Źinstvu predstavila v petek zve─Źer pred posebno projekcijo filma Jana Cvitkovi─Źa Kruh in mleko. Poleg priklona bo prenesla ??e nekaj vtisov s prvega Otoka in napovedala sre─Źanje na Otoku prihodnje leto. Innsbruck ni dale─Ź, zato velja vabilo vsem oto─Źanom. Se vidimo v Innsbrucku!

otok je…

walden, 4/06/2004 v kategoriji novice

vesela kamera med delom

Jutri, v nedeljo 6.6. bo na TV Koper - Capodistria ob 18.00 predpremierno predvajan filmski pridelek Vesele kamere o 1. festivalu Kino Otok - Isola Cinema z naslovom OTOK JE…

48 minut tovari??tva in spominov ter unikatnih izdelkov gojencev te vesele filmske delavnice za vpogled in spomin na rojstvo nekega festivala. Poglej in povej naprej!
beri naprej | read more