majski mese─Źni otok prina??a nagradne majice!

walden, 29/04/2005 v kategoriji novice

» mese─Źni otok, maj 2005

POTUJO─?I OTOK V KINODVORU, NOV TERMIN – 5. maj ob 20.30

walden, 28/04/2005 v kategoriji novice

Mesec dni pred za─Źetkom festivala na pot krene festivalska karavana Potujo─Źi otok – predstavitvena akcija, ki po vzoru olimpijske bakle ali kurir─Źkove po??te opozarja na bli??ino in vsebino velikega dogodka.

25. aprila bi morala kreniti na pot v Kinodvoru, a jo je smrt direktorja kinoteke, na??ega prijatelja in podpornika ideje Kino Otoka, Silvana Furlana ustavila.

Tako bo na pot krenila 28. aprila v Novi Gorici, v Kinodvoru pa se bo ustavila 5. maja! beri naprej | read more

Od??el je na?? dragi prijatelj Silvan Furlan

walden, 24/04/2005 v kategoriji novice, zapisi

Od??el je na?? ljubi prijatelj, podpornik in pobudnik ideje o Kino Otoku, Silvan Furlan.

Silvan Furlan – ??ivljenjska pot

22. aprila 2005 ob 16.45 je nehalo biti filmsko srce Silvana Furlana, osrednje osebnosti slovenskega filma v zadnjih tridesetih letih. Njegova ljubezen je zajemala vse razse??nosti filmske umetnosti in kulture, od ustvarjanja, refleksije, propedevtike in promocije do shranjevanja. Silvan Furlan je bil tudi osrednja osebnost snovanja kulturne politike na podro─Źju filma vse od osamosvojitve Slovenije do v─Źeraj??nje prezgodnje smrti.

beri naprej | read more

Potujo─Źi otok v Kinodvoru odpovedan

walden, 23/04/2005 v kategoriji novice

Spo??tovani,

ob ??alostni novici o smrti gospoda Silvana Furlana, direktorja Slovenske kinoteke, Vam sporo─Źamo, da je predstavitveni ve─Źer filmskega festivala Kino Otok v ponedeljek, 25.aprila v Kinodvoru odpovedan.

O tem, kdaj bomo Potujo─Źi Otok pripravili v Kinodvoru, boste naknadno obve??─Źeni.

Hvala za razumevanje in kmalu nasvidenje.

KARAVANA POTUJO─?I OTOK

walden, 20/04/2005 v kategoriji novice

Potujo─Źi otok, foto (c) Jo??e Rehberger Ogrin Ogrevanje in od??tevanje se je pri─Źelo: ??e dober mesec nas lo─Źi do 25. maja, dneva mladosti in filma, ko bo mednarodni filmski festival Kino Otok – festival filma Afrike, Azije, Latinske Amerike in Vzhodne Evrope s prijatelji, Izolo za teden dni spremenil v filmski otok. Natanko mesec dni pred za─Źetkom festivala bo na pot krenila festivalska karavana Potujo─Źi Otok – predstavitvena akcija, ki po vzoru olimpijske bakle ali kurir─Źkove po??te opozarja na bli??ino in vsebino velikega dogodka. Prva postojanka je ljubljanski Kinodvor. beri naprej | read more

19. Panafri??ki filmski in televizijski festival FESPACO 2005

walden, 19/04/2005 v kategoriji novice, zapisi

za isolacinema.org pi??e Igor Prassel
fotografije Jure Vi??intin

Leta 1969 se je skupina filmskih zanesenjakov s podporo francoskega kulturnega centra odlo─Źila v Ouagadougouju, glavnem mestu Burkine Faso (takrat ??e Gornja Volta), organizirati prvi afri??ki filmski festival Fespaco. beri naprej | read more

In smo vsi skupaj nazdravili…

walden, 17/04/2005 v kategoriji novice

kt1, foto (c) Jo??e Rehberger Ogrin Aprilska zdravljica (beri: zbor prostovoljcev in ostalega festivalskega ??ivlja v Izoli) je uspe??no za nami, tako da se lahko vsi skupaj za─Źnemo intenzivneje posve─Źati od??tevanju dni do Kino Otoka 2, ki bo razburkal doma─Źe filmske vode med 25. in 29. majem 2005. Ni slabo, takole med letom malo sko─Źiti v Izolo, in ponovno priklicati na plan ??e ne zbledele spomine na lanske festivalske urice pred velikim platnom.
beri naprej | read more

Otok z razgledom

walden, 15/04/2005 v kategoriji novice

“I wish you keep the festival simple as it is – so fragile, intimate that it is precious.” Ta ??elja je pri??la pred dnevi po e-mailu od Apichatponga Weerasethakula. In pravzaprav zajema vse na??e ??elje za naslednje leto. Naj bo ─Źim bolj tako kot je bilo, se glasi na??e nenavadno konzervativno izhodi??─Źe. Prvi festival Isola Cinema – Kino Otok se je posre─Źil, presenetljivo tudi za nas in zdaj bi ga radi obdr??ali takega: niti datuma mu ne bomo spremenili – vidimo se torej od 25. do 29. maja 2005.
beri naprej | read more

Kino Otok – aprilska zdravljica!

walden, 12/04/2005 v kategoriji novice

Kino Otok 2 bo. Zahvaljujo─Ź lanskim ter novim partnerjem in pokroviteljem lahko ??e danes re─Źemo, da bo tak, kot smo si ga ??eleli, podoben lanskemu, morda malo ve─Źji in bolj urejen. To spoznanje bi radi - preden ??e bolj zavihamo rokave – proslavili skupaj z vsemi, ki tako ali druga─Źe sestavljajo mozaik Kino Otoka.

Pridru??ite se nam na aprilski zdravljici v Izoli, v petek, 15. aprila od 19. ure dalje v multimedijskem klubu kt1 na Kristanovem trgu ??t. 1, nasproti izolske tr??nice.
beri naprej | read more