kordon

walden, 30/04/2004 v kategoriji novice

kordon

za festival pi??e Olaf M??ller

Fascinantno je opazovati, kako so vojne in krize devetdesetih let prej??njega stoletja, ki so Jugoslavijo spet razbile na pe??─Źico dr??av, vplivale na filmske ustvarjalce te biv??e ve─Źnarodne dr??ave: od dobi─Źkarjev do upornikov, vsi so bili na delu s svojimi kamerami. beri naprej | read more

vrniva se na najino obalo

walden, 23/04/2004 v kategoriji novice

za festival pi??e Marcel ?átefan─Źi─Ź Jr.

Slovenski filmarji so nori na obalo - in to tako, da se zdi, kot da so vsi po rodu Primorci. Vedno znova se namre─Ź vra─Źajo na obalo. Natan─Źneje re─Źeno - na otok. Boris Jurja??evi─Ź je Korziko v Sr─Źni dami posnel na Korziki. Zakaj? beri naprej | read more

kino otok

walden, 23/04/2004 v kategoriji novice

Primorske novice so objavile posebno prilogo, posve─Źeno festivalu. On-line verzijo FESTIVALSKEGA ─?ASOPISA (Adobe Acrobat) lahko preberete tukaj, vselej pa bo na voljo tudi v meniju na levi strani.

─Źesar nimate, dobite v kinu!

anita, 22/04/2004 v kategoriji novice

Helmut Groschup na tiskovni konferenci v Izoli
Helmut Groschup je direktor Mednarodnega filmskega festivala v Innsbrucku, najbli??jega sorodnika in somi??ljenika festivala Isola Cinema – Kino Otok, ki bo v glavno mesto Tirolske letos junija ??e ??tirinajsti─Ź prinesel izbor filmov iz Afrike, Azije in Latinske Amerike. Med ogledovanjem festivalskih prizori??─Ź smo v njegovo navdu??enje nad slovensko obalo zavrtali s par vpra??anji o ladjevju, ki pluje proti izolskemu morju.
beri naprej | read more

Izola-Innsbruck, pobratena festivala

walden, 21/04/2004 v kategoriji novice

Festival Isola Cinema - Kino Otok je ??e v fazi nastajanja za─Źel plesti ??tevilne mednarodne vezi. Sklenjeni so dogovori o sodelovanju s filmskim festivalom v Fribourgu (?ávica), z novim filmskim festivalom Crossing Europe iz Linza (Avstrija), s filmskim festivalom Festival de cine pobre iz daljne Kube ter tudi s filmskim festivalom v bli??njem Motovunu.
Najtesnej??a partnerska vez pa se je spletla z mednarodnim filmskim festivalom v Innsbrucku, ki bo letos ??e ??tirinajsti─Ź gostil filme in avtorje iz ??tirih kontinentov. Geografska in terminska bli??ina obeh festivalov (festival v Innsbrucku bo letos potekal od 9. do 13. junija) omogo─Źata tesnej??e oblike programskega sodelovanja.

rojstvo novega festivala

walden, 20/04/2004 v kategoriji novice

?áe mesec dni je do rojstva novega mednarodnega filmskega festivala pri nas. Med 25. in 29. majem bo v Izoli prvi─Ź za??ivel nov mednarodni filmski festival Isola Cinema – Kino Otok, festival kinematografij Afrike, Azije, Latinske Amerike in Vzhodne Evrope s prijatelji. Pripravlja ga Zavod Otok v sodelovanju s Centrom za kulturo, ??port in prireditve Izola ter Kinodvorom in Kinoteko v Ljubljani pod pokroviteljstvom Ob─Źine Izola. ─?eprav omenjene kinematografije oziroma njihovi avtorji vse bolj krojijo podobo svetovnega filma (tudi najve─Źje festivalske nagrade gredo vse ve─Źkrat ustvarjalcem iz teh de??el), pa se do ??ir??ega kinematografskega ob─Źinstva ve─Źinoma le ste??ka prebijejo. Izola se z veseljem uvr??─Źa na seznam domovanj tega depriviligiranega filma, ki ima kaj povedati, a ga skoraj ni mo─Ź videti, ker se ga ne dr??i denar. Se ga pa dr??i srce.