In smo vsi skupaj nazdravili…

walden, 17/04/2005 v kategoriji novice

kt1, foto (c) Jo??e Rehberger Ogrin Aprilska zdravljica (beri: zbor prostovoljcev in ostalega festivalskega ??ivlja v Izoli) je uspe??no za nami, tako da se lahko vsi skupaj začnemo intenzivneje posvečati od??tevanju dni do Kino Otoka 2, ki bo razburkal domače filmske vode med 25. in 29. majem 2005. Ni slabo, takole med letom malo skočiti v Izolo, in ponovno priklicati na plan ??e ne zbledele spomine na lanske festivalske urice pred velikim platnom.

Izola je prisrčna kot vedno, pa tudi mestni punti ob svetilniku se pozna, da so jo urbanisti vzeli v roke, in ? kamp, kot je festivalski kinokamp krstil Franci Slak, letos obeta filmofilom, ki jih bo sprejel v svoja nedrja, nekaj več prostora za dremuckanje, branje in ostale le??ernosti kot lani.

Vlado med nagovorom, foto (c) Jo??e Rehberger Ogrinfoto © Jo??e Rehberger Ogrin

Kavici na primorskem sončku je sledil ogled festivalskih lokacij - prostovoljni in prostovoljski sprehod skozi Izolo, ki je bil toplemu vremenu primerno tako spro??čeno tempiran, da se je festivalska kolonica sčasoma razlezla vse od Manziolijevega trga pa do Izolske tr??nice, in se ponovno zbrala v izolskem multimedijskem klubu kt1, ki nam je na ste??aj odprl svoja vrata in zdravljica se je lahko pričela.

Direktorja, foto (c) Jo??e Rehberger Ogrin foto © Jo??e Rehberger Ogrin

Nekateri so večer v klubu kt1 otvorili z novim koktejlom Kino Otok, drugi so zapluli v bolj plebejske vode piva in vina, tretji so skrbeli za svoje zdravje in pili sok, vsi skupaj pa smo se malo pogovorili, kaj prigriznili in se nasploh imeli prav fino. Festivalska brigadica si je ogledala kratki film, ki so ga v okviru lanske delavnice Vesela Kamera na festivalu Kino Otok 1 posneli mladi avstrijski snemalci iz partnerskega Innsbrucka, nato pa je besedo prevzel programski direktor festivala Vlado ? kafar in prisotnim orisal program festivala Kino Otok 2, ki bo programsko nekoliko obse??nej??i kot lanski in, to ??e lahko rečemo, predvsem v znamenju afri??kega in latinsko-ameri??kega filma.

la femme nikita, foto (c) Jo??e Rehberger Ogrin Tako se je začela izolska aprilska zdravljica, ki se je ob zvokih did??ejanja nadaljevala v zvezdno noč, svoj resnični filmski epilog pa bo, se razume, do??ivela konec maja, na Kino Otoku 2.

foto © Jo??e Rehberger Ogrin