Kino Otok 3 se predstavlja - 6.5. v izoli in 8.5 v kinodvoru!

walden, 4/05/2006 v kategoriji novice

Tretja edicija Kino Otoka je vedno bli??e. Od 26. do 30. maja bo Izolo ponovno naselil Kino Otok, filmska kolonija vseh barv in kontinentov. Izolani bodo lahko kot prvi izvedeli vse skrivnosti tretjega festivala Kino Otok - no, skoraj vse. V soboto 6. maja bo v Art kinu Odeon od 19. ure potekala predstavitev festivala, ki ji bodo dodali ??e posebno presenečenje, predpremierno predvajanje enega izmed filmov iz leto??njega programa.

Poleg celotnega programa, predstavitve gostov festivala in nekaterih novosti bodo za obiskovalce ??e sve??i iz tiskarne na voljo tudi programski listi s kratkimi vsebinami, festivalskim urnikom in vsemi ključnimi informacijami.

Ob privlačnih festivalskih stalnicah, kot so večerne projekcije v letnem kinu v osrčju stare Izole, dru??abna nočna pla??a s kulinaričnim vrtom iz vseh celin in festivalskim kampom ?kampom, kjer se vsako noč zbere celotno filmsko pleme, vključno z gostujočimi avtorji in avtoricami, bo letos poseben poudarek namenjen izobra??evanju. Poleg vesele kamere, praktične delavnice za nadobudne ustvarjalce, letos začenjamo s ??e eno praktično filmsko delavnico, Silvanova kino ??ola, ki bo učila razumevanja in pisanja o filmu, predvsem na podlagi posebnega filmskega programa, ki bo prikazal, da je v filmu mogoče zaiti na mnoge čudovite stranpoti. Pojdi, kamor te vodi film je moto tega programa in ??ole.

Izola bo ponovno pravi filmski otok, ki bo, kot je lepo opazil Marcel ?tefančič jr., prikazal tisto, česar vam celina noče pokazati. Kino Otok kot svobodno filmsko ozemlje!

Izolski predfestivalski večer se bo nadaljeval v klubu KT1, kjer bo od 21. ure potekal dru??abni del večera skupaj s festivalom Zdru??ene igre narodov (festivala bosta letos potekala sočasno). Prek spleta se bodo z ??ivo sliko oglasili iz novega kulturnega mesta, ki nastaja v zapu??čeni tovarni Roga v Ljubljani.

Kino Otok bo leto??nji program predstavil tudi v Ljubljani, in sicer v ponedeljek 8. maja 2006 v Kinodvoru.