Girish Kasaravalli se bo morda potegoval za oskarja!

walden, 26/09/2005 v kategoriji novice

Girish Kasaravalli, gost prve edicije festivala Kino Otok, je s svojim filmom Hasina osvojil dr??avno nagrado za najbolj??i film s socialno zavestjo (Best Social Awareness Film). Poleg Girisha sta nagradi osvojila ??e I. Lankesh s filmom Mona Lisa, ter S. Mahendar s filmom Gowdru, kar te dni povzro─Źa vro─Źo polemiko v indijskih filmskih krogih, saj naj bi bila tako Mona Lisa kot Gowdru predelavi starej??ih filmov.

Girish Kasaravalli je za indijski Times povedal, da bo v primeru, ─Źe bo dokazano, da sta omenjena nagrajena filma predelavi, nagrado vrnil, ker se ne more strinjati s tem, da se remake-i sploh potegujejo za kakr??nekoli nagrade. ??irija je povedala, da sta filma nagrajena zaradi svoje vsebine in da oni so se tako odlo─Źili v prepri─Źanju, da sta filma avtorska. Indijski minister za informatiko B. Shivaram je ??e dejal, da bodo v primeru, ─Źe se izka??e, da sta filma res ponaredka, zakonsko ukrepali.

Z nagrado ali brez se bo zgodba za Girisha dobro iztekla, indijska organizacija Karnataka Film Chamber of Commerce je film Hasina namre─Ź soglasno predlagala za Oskarja, kar je prva tovrstna nominacija za kannadski film v zgodovini, Kasaravalli in Hasina pa je ??e prejela povabila na Riverto-River Festival (ZDA), Third Eye festival (Indija) in Rome Film Festival (Italija).

Ve─Ź o tem na spodnjih spletnih naslovih.