babica preprińćala izolsko obńćinstvo!

walden, 31/05/2004 v kategoriji novice

olga onisenko prejema nagrado obcinstva

Pońćutim se pońća??ńćeno, ker sem se udele??ila prve edicije festivala in bila edina ??enska gostja med ńćudovitimi mo??kimi kolegi… Ker sama sodelujem pri organizaciji filmskega festivala v St. Peterburgu, vem kako te??ko je speljati festival in zato ńćestitam ekipi izolskega festivala, ki ji je uspelo! Zelo je vesela, da bo ruski film predvajan v Sloveniji in da ga bo videlo ??e veńć gledalcev …

Prva edicija festivala Isola Cinema - Kino Otok se je z zakljuńćno prireditvijo v soboto zveńćer na Manziolijevem trgu konńćala. Nagrado obńćinstva je na sveńćani podelitvi v imenu ruske re??iserke Lidije Bobrove prejela glavna igralka in gostja izolskega festivala v filmu Babica, Olga Oni??enko. Nagrada obńćinstva je odkup filma v distribuciji Kinoteka, kar seveda pomeni, da bo film v naslednjem letu mońć videti tudi v drugih slovenskih krajih.

    Rezultati glasovanja obńćinstva so sledeńći:

  • Babica - 4,62
  • Gospa Brouette, Moussa Sene Absa – 4.16
  • Otok, Girish Kasaravalli – 4.08
  • Drobne sne??inke, Ali-Reza Amini – 3.83
  • Pasijon Marije Elene, Mercedes M. Rodriguez – 3.39

Poleg rezultatov glasovanj je znanih tudi nekaj drugih festivalskih statistik: akreditiranih je bilo 74 novinarjev, od tega 62 slovenskih in 12 iz tujine. Izolo je obiskalo tudi 37 gostov (filmskih ustvarjalcev ter predstavnikov stroke). Neuradno ??tevilo vseh obiskovalcev festivalskih projekcij je 4.000, natanńćni podatki pa bodo znani 7. junija.