babica prepričala izolsko občinstvo!

walden, 31/05/2004 v kategoriji novice

olga onisenko prejema nagrado obcinstva

Počutim se poča??čeno, ker sem se udele??ila prve edicije festivala in bila edina ??enska gostja med čudovitimi mo??kimi kolegi… Ker sama sodelujem pri organizaciji filmskega festivala v St. Peterburgu, vem kako te??ko je speljati festival in zato čestitam ekipi izolskega festivala, ki ji je uspelo! Zelo je vesela, da bo ruski film predvajan v Sloveniji in da ga bo videlo ??e več gledalcev …

Prva edicija festivala Isola Cinema - Kino Otok se je z zaključno prireditvijo v soboto zvečer na Manziolijevem trgu končala. Nagrado občinstva je na svečani podelitvi v imenu ruske re??iserke Lidije Bobrove prejela glavna igralka in gostja izolskega festivala v filmu Babica, Olga Oni??enko. Nagrada občinstva je odkup filma v distribuciji Kinoteka, kar seveda pomeni, da bo film v naslednjem letu moč videti tudi v drugih slovenskih krajih.

    Rezultati glasovanja občinstva so sledeči:

  • Babica - 4,62
  • Gospa Brouette, Moussa Sene Absa – 4.16
  • Otok, Girish Kasaravalli – 4.08
  • Drobne sne??inke, Ali-Reza Amini – 3.83
  • Pasijon Marije Elene, Mercedes M. Rodriguez – 3.39

Poleg rezultatov glasovanj je znanih tudi nekaj drugih festivalskih statistik: akreditiranih je bilo 74 novinarjev, od tega 62 slovenskih in 12 iz tujine. Izolo je obiskalo tudi 37 gostov (filmskih ustvarjalcev ter predstavnikov stroke). Neuradno ??tevilo vseh obiskovalcev festivalskih projekcij je 4.000, natančni podatki pa bodo znani 7. junija.