Scenaristi─Źna delavnica na Kino Otoku 4

walden, 18/04/2007 v kategoriji novice

Lep pozdrav vsem,

Poka??i jezik
objavlja razpis za sodelovanje na tokratni jubilejni 10. scenaristi─Źni delavnici, katere prvi del se bo odvil v za─Źetku junija v Izoli na mednarodnem filmskem festivalu Kino Otok.

Zadnji rok za oddajo scenarijev je 7. maj 2007. Ve─Ź podrobnosti najdete v datoteki tule.

Za Poka??i jezik.
Zdravko Du??a

Srebrna kolajna za Kino otok FC

walden, 1/02/2007 v kategoriji novice

fcko
Kino Otok FC je na kinofuzbalu v Rotterdamu osvojil srebrno kolajno. Zmagal je ??tiri tekme, potem pa v finalu proti Argentincem - Brazilcem izgubil.

Ekipi ─Źestitamo za vrhunsko kondicijo in borbeno igro ter ??elimo uspe??ne priprave na sre─Źanje v Izoli!

Predstavljajo se odkriti arhivi OM produkcije z Obale

walden, 29/01/2007 v kategoriji novice

Edina slovenska filmska zastopnika na rotterdamskem festivalu bosta na??a sodelavca Jurij Meden in Slobodan Valentin─Źi─Ź, ki bosta v posebnem programu predstavila dragoceno odkritje – eksperimentalne filme iz nedavno odkritega arhiva skrivnostne OM produkcije, ki je delovala (ali ??e deluje?) na slovenski Obali. Medenov film Operation Mammoth, ki je nekak??na filmska detektivka o tem novem slovenskem flmskem odkritju, je bil med drugim posnet v Izoli.

Kino Otok FC v Rotterdamu

walden, 29/01/2007 v kategoriji novice

fcNa vodstvo nogometne uprave Kino Otoka je lani pri??lo povabilo Gertjana Zuilhofa, velikega impresarija filmskega festivala v Rotterdamu, da mu pomagamo organizirati malonogometni turnir in pripeljemo tudi svojo ekipo. Hmm, smo si rekli, dobro se je razlegel glas o na??em festivalu, da nas veliki bratje poznajo tudi po tradicionalni oto??ki nogometni tekmi (nazadnje jo je vneto dokumentiral Abolfazl Jalili, a film ??e ni pripravljen za premiero). beri naprej | read more

DISTRIBUCIJA OTOK predstavlja film “─?ISTA”

walden, 24/12/2006 v kategoriji novice

V kino prihaja ─?ista, film re??iserja Olivierja Assayasa, ki sodi med vodilne avtorje francoskega filma srednje generacije in je ena od ikon sodobnega svetovnega avtorskega filma.

V filmu igrajo Maggie Cheung, Nick Nolte, Beatrice Dalle, Jeanne Balibar, James Johnston, Tricky, glasbo pa so naredili Tricky, Brian Eno in David Roback (Mazzy Star).
Produkcija: Kanada/Francija/Velika Britanija, 2004

Premiera filma bo 4. januarja 2007 ob 20.10 v Kinodvoru v Ljubljani, kjer bo film na sporedu mesec dni, potem pa nadaljuje pot po slovenski Art kino mre??i.

Predstavnike medijev vabimo na novinarsko projekcijo, ki bo 3. januarja 2007 ob 11.10 v Kinodvoru v Ljubjani, sicer pa smo vam za vse potrebne informacije na voljo na spodnjih naslovih:
beri naprej | read more

Znani so zmagovalci Animateke!

walden, 17/12/2006 v kategoriji novice

Festival Animateka je pri kraju in strokovna ??irija je objavila svoje preference.
Zmagovalni filmi 3. mednarodnega festivala animiranega filma Animateka 2006 so:

Svet filma Kodak nagrada ??irije / The World of Movies Kodak Grand Prix

Igra / Jeu / Play
Georges Schwizgebel (Studio GDS/NFB)
?ávica/Kanada / Switzerland/Canada, 2006, 35mm, 3′50′’

Vizualna glasbena igra, ki se gradi in ru??i po ritmu Prokofijevega Scherza iz klavirskega koncerta ??t.2.

Nokia nagrada ob─Źinstva / Nokia Audience Award

Dvori??─Źe / The Courtyard
Nejc Saje (Strup produkcija)
Slovenija / Slovenia, 2006, 35mm, 24′

Majhen blok na robu mesta in igri??─Źe zraven njega. Otroci igrajo ko??arko, kar stra??no moti neprijaznega soseda Lazarja, ki jim neprestano krade ??oge. Vendar ni vse tako, kot se zdi, poglejte na ??ivljenje z druge strani. beri naprej | read more

Kino Otok na Animateki

walden, 17/12/2006 v kategoriji novice

V sredo zve─Źer smo po ogledu svetovnega jagodnega izbora (Best of the Rest) animiranih filmov iz Kinodvora, hrama na??ega partnerskega festivala Animateke, zdru??ili mo─Źi ??e v Drugi pomo─Źi. Kino Otok smo predstavili s filmi, ki jih v Izoli vsako leto posnamejo udele??enci Vesele kamere in ??tudenti z na??ega partnerskega festivala v Innsbrucku. beri naprej | read more

animateka poteka!

walden, 14/12/2006 v kategoriji novice

Vse oto─Źane obve??─Źamo, da je na?? partnerski festival Animateka v polnem zagonu in da z veseljem vsak ve─Źer opazujemo polno dvorano Kinodvora, kar ka??e, da publika, ki trpi zaradi kroni─Źnega pomanjkanja animiranih filmov, z veseljem sprejema blagodejni festivalski obli?? (na sliki pa slovenska animacija Dvori??─Źe, ki je nastala v produkciji Strup pod taktirko Nejca Sajeta.)

Vse skupaj pa ??e enkrat lepo vabimo v Kinodvor na kak??no animacijo. Kdaj? Skoraj kadarkoli, projekcije namre─Ź potekajo cele dneve!

Jagodni izbor animiranih filmov za Oto─Źane!

walden, 9/12/2006 v kategoriji novice

Ker jugovzhodna Azijska bera animiranih filmov Oto??ke Animateke na zadnjem Kino Otoku ne more zadostiti animiranih poslastic la─Źnih Oto─Źanov in ker kitajske na ─Źetrtem Kino Otoku ne bodo ??e jutri, festival animiranega filma Animateka vabi oto??ko filmsko brigado na Svetovni jagodni izbor animiranih filmov!

V sredo, 13. decembra ob 22.10 bodo v Kinodvoru v Ljubljani na sporedu novej??i animirani filmi najve─Źjih mojstrov tega sveta, po projekciji pa nadaljujemo dru??enje v Drugi pomo─Źi!

Se vidimo!